Auto & Tech

U tuđoj koži

Aside Banners

Tehnologija nam već omogućuje da iskusimo kako je živjeti u tuđoj koži

Piše , Objavljeno

Još se nije službeno niti pojavio u trgovinama, a Oculus Rift već pronalazi originalne i zanimljive načine uporabe u stvarnom životu, poput ove ‘zamjene tijela’.

oculus rift

Već smo nekoliko puta naglasili kako Oculus Rift smatramo jednim od onih gadgeta koji imaju potencijala promijeniti svijet i oblikovati našu budućnost. Svi mediji, od tvrdokornih geekovskih portala do modnih i lifestyle magazina, već mjesecima bruje o ovoj tehnologiji, kojom se po prvi puta dobiva jeftina i lako dostupna verzija virtualne stvarnosti, a kreativni su pojedinci već pronašli neke zanimljive primjene ovog dugoočekivanog komada hardveraja.

Grupica ljudi koja stoji iza projekta BeAnotherLabs tako je spojila dva Oculus Rift uređaja u svojevrsni most, te ih stavila na glavu nekolicini parova, od kojih je jedan član bio muški, a drugi ženski. Parovi su zatim dobili niz naredbi, koje su morali izvršiti donekle sinkronizirano (tipa, miluj se po trbuhu), a svatko bi kroz svoje Rift naočale dobio projekciju onoga što drugi vidi. Može se stoga reći da su ispitanici jednoga spola mogli barem vizualno doživjeti ono što doživljavaju pripadnici drugog spola. Kako je sve to izgledalo možete provjeriti u priloženom videu, a moramo upozoriti da on sadrži i nešto golotinje.

Gender Swap – Experiment with The Machine to Be Another:

Kako ovo ne bi upalo u kategoriju “Napravili smo to jedino zato jer možemo!“, ovaj projekt za cilj ima neke mnogo humaniju primjenu. Tako se njegovi tvorci nadaju da bi se jednog dana uz pomoć Oculus Rifta moglo podučavati druge empatiji, te zdravim ljudima na neki način približiti poteškoće s kojima se svakodnevno susreću hendikepirani. Eto, uz sve te igrice i pornjavu, lijepo je vidjeti da se ovakva tehnologija može primijeniti i za nešto uistinu korisno!

TAGOVIoculus rift projekt tehnologija budućnosti

Komentiraj