Auto & Tech

Aside Banners

Tokyo Motor Show

Ovih dana u Tokiju se održava nešto što bi trebalo ličiti na auto show, ali opičeni i nadasve maštoviti japanski um autotvorcima nije dao mira pa su se opet malo zaigrali...

Piše , Objavljeno

Što drugo očekivati od Tokyo Motor Showa nego veseli cirkus prepun dizajnerskih i tehničkih inovacija koje oduševljavaju cijeli svijet. Kao i uvijek, Japanci su nam pokazali da su korak ispred svih, da su mama i tata, alfa i omega, Mišo i Kovač automobilske industrije. Tko će, kada zatreba, dati čveger automobilskoj industriji sadašnjosti i primiti je za ruku kada je treba povesti u budućnost ako to neće Japanci.

Mitsubishi Fuso Canter Eco-D

Smetlarski kamioni sigurno su na dnu ljestvice kada se radi o privlačnom izgledu i broju glava koje se okrenu za njim. Budućnost će to promijeniti jer Mitubishi predstavlja Fuso odnosno, vjerovali ili ne smetlarski kamion budućnosti. Pitamo se samo hoće li smetlari morati nositi skupa odijela da se uklope.

Suzuki X-Head Concept

Za ljude koji vole aktivni odmor Suzuki je pripremio simpa autek s bezbroj pretinaca i terenskim mogućnostima tako da sa njim možete posvuda, a zajedno sa vama i vaša oprema.

Obzirom na količinu njihovog slobodnog vremena, sumnjamo da će se dobro prodavati u Japanu.

Mazda Taiki

Taiki na japanskom znači �atmosfera�, a cilj ovog koncepta je prikazati kako se sportski automobil svojim dizajnom može stopiti s prirodom, točnije zračnim strujama.

Uz revolucionaran dizajn Taiki odlikuje i najnovija generacija poznatog mazdinog RENESIS motora s rotorima umjesto klipova.

Toyota RiN Concept

RiN je jedan od rijetkih koncepta čija je prva odlika briga za ljudsko zdravlje. Tu su sjedala koja u svakom trenutku osiguravaju optimalan položaj za kralježnicu, senzori koji procjenjuju stupanj vašeg raspoloženja pa ovisno o tome na displayu gledate razne slike, sustav za kontrolu kvalitete kisika i količinu vlage u autu koji mijenja zatamnjenost stakala, prednja svijetla koja se brinu da ne smetaju pretjerano pješacima i drugim vozilima tako da mijenjaju jačinu i smjer i na kraju unutrašnjost koje je prožeta motivima drveta Yakusugi radi naglašavanja harmonije između čovjeka i prirode.

Nissan NV200

Pri izradi ovog kombija Nissan je pristupio filozofiji �funkcionalnost, dizajn i praktičnost u jednom�. Kada pomični dio pomoću hidraulike izađe van iznutra vam ostaje prostor za spavanje ili za radni stol, a izvučeni dio služi kao ormar s pretincima za vaše stvari.

Toyota i-Real Concept Demo

Zadnja stvar u ovom kviki pregledu baš i nije automobil ali svejedno služi za prijevoz ljudi. Da ne baljezgamo previše, filmić sve govori…

TAGOVIauti japanci tokyo motor show

Komentiraj