Auto & Tech

Svijet prijenosnih računala

Aside Banners

Toshiba u novom istraživanju otkriva navike hrvatskih vlasnika prijenosnih računala

Piše , Objavljeno

Kao jedan od najjačih igrača na tržištu prijenosnih računala, Toshiba na sebe preuzima odgovornost saznati kakve su navike hrvatskih korisnika, te donosi neke prilično zanimljive rezultate.

laptop

Toshiba Europe GmbH je u Zagrebu predstavila rezultate istraživanja o korištenju prijenosnih računala u Hrvatskoj, koje je tijekom posljednjeg tromjesečja 2013. godine na 1100 ispitanika obavila analitička kuća Tvornica istraživanja. Tako je dobiven prvi suvisli uvid u navike i potrebe domaćih korisnika, te njihovo (ne)zadovoljstvo proizvođačima, održavanjem i servisiranjem, a rezultati su prilično zanimljivi.

U hrvatskim kućanstvima se tako nalazi više od milijun računala, od čega oko 540 tisuća čine prijenosna računala odnosno razni tipovi laptopa. Gotovo trećina svih prijenosnih računala u Hrvatskoj (točnije, 152 tisuće njih) bilo je na servisu, a od te brojke 43 tisuće čine kvarovi uzrokovani nemarom vlasnika ili nekim oblikom fizičkog oštećenja.

Zanimljiv je podatak da je čak 90% vlasnika prijenosnih računala, koji su svoje ljubimce morali odvesti u servis, u potpunosti zadovoljno pruženom uslugom, što je rezultat na kojem bi nam zavidjele i mnogo razvijenije zemlje svijeta. Na žalost, situacija bi se mogla itekako promijeniti na području garancija, pa tako čudi da više od 50% modela prijenosnika na našem tržištu dolazi s garancijom od samo godinu dana, a čak 96% ispitanika smatra da to nikako nije dovoljno.

laptop

Od ispitanih potrošača 92% smatra da je jamstvo iznimno važno, ali samo ih 22% odabire slabije performanse u korist boljeg jamstva, a tek 16% ih je kupilo dodatno jamstvo, što znači da bi svi voljeli imati potpunu zaštitu uz minimalna ulaganja.

TAGOVIgarancija istraživanje jamstvo laptop prijenosno računalo servis toshiba

Komentiraj