Auto & Tech

Aside Banners

T-Rex – auto ili motor?

Iako utjelovljuje ležanje automobila i brzinu motora on nije ni jedno niti drugo. On je T-Rex. Čudovišni, trokotačni dvosjed.

Piše , Objavljeno

T-Rex nam dolazi iz kanadske kuće Campagna koja je ovim dvosjedom na tri kotača postavila trendove davne 1990. godine kada je “dinosaur” prvi put izašao na cestu. Službeno je morao biti negdje klasificiran tako da se, iako ima kotač više i krov pa vam ne treba kaciga, vodi kao motor.

Zahvaljujući takvoj inventivnoj konstrukciji na tri kotača, konstrukciji od fiberglasa, nosačima krova od ugljičnih vlakana i ovisno o tome da li želite ili ne želite vrata i šajbu, težina T-Rexa može pasti na samo 410 kilograma što je u kombinaciji sa agregatom iz Kawasakija ZX14R, s 1400 kubika i 187 konja dobitna kombinacija za one koji ga imaju muda voziti. Ovo tri i pol metra dugačko pakiranje adrenalina ubrzava do stotke za samo 3.5 sekundi i može potegnuti do maksimalne brzine od 253 km/h.

Cijena? Ovako naturpijano i divlje vozilo, jedinstvenog koncepta ne može proći jeftino. U pitanju je nešto manje od 340 tisuća kunića (oko 45 tisuća ojra)!

TAGOVIauti motori t rex

Komentiraj