Auto & Tech

Aside Banners

Trooka digitalna kamera

Nije nužno da digitalni fotići budu dosadni i suhoparni. Navedenu tvrdnju dokazuje nedavno nagrađeni digitalac.

Piše , Objavljeno

Ako se nas pita, digitalni fotići nepravedno su zapostavljeni u odnosu na druge gadgete. Prijenosni multimedijski playeri, flash diskovi i ostala razna gadgeterija predstavlja se čak i u najneobičnijim varijantama, dok siroti digitalci najčešće uvijek izgledaju isto – objektiv, tipka za okidanje, nekoliko gumbića za namještanje postavki i uobičajeno suhoparno kućište.

Triops kamera razlikuje se od svih na koje smo do sada naišli. Osim što će snimiti klasične digitalne fotografije ova robusna kamera u stanju je u trenu snimiti panoramsku fotografiju. Štoviše, tri optičke leće koje djeluju simultano omogućuju da od snimljenih fotografija jednostavno izradite fotografiju punog kruga (pogled od 360 stupnjeva).

Što se dizajna Triops kamere tiče, ne sumnjamo da će svakom zapeti za oko. Osim navedenog, Triops je u stanju snimiti fotografije i u najzahtjevnijim uvjetima, a vlasnica ovog koncepta, njemačka dizajnerica Franziska Faoro, navodi da je s ovom kamerom moguće snimiti fotke čak i dok ju bacite u zrak ili ispustite na pod. Snimanje fotografija aktivira se ljudskim faktorom; dobrim starim okidanjem; ali i glasom ili pokretom.

Kako ne bi ispalo da samo mi hvalimo Triopsa navodimo da je upravo ovo rješenje jedan od finalista BraunPrize 2007 nagrade. Na žalost, s obzirom da se radi isključivo o idejnom rješenju ne nazire se vrijeme kada ćemo se moći naokolo šepuriti s ovim zanimljivim digitalcem.

TAGOVIdigitalni fotoaparat dizajn fotoaparati

Komentiraj