Auto & Tech

Aside Banners

TV pile popularnije od glumaca

Predstavljamo vam najpoznatije automobile koji su, umjesto glumaca, slavu serijala dobrim dijelom ako ne i sasvim, iznijele na svojim haubama.

Piše , Objavljeno

Iako se ne radi o remek djelima filmske industrije, neki serijali ipak su se otrgnuli ranoj propasti i pokupili nešto baksa na tržištu, a to ponajprije mogu zahvaliti svojim upečatljivim pilama koje umjesto glumaca zabavljaju gledatelje i o kojima se vodilo više rasprava nego o samom filmu ili serijalu.

GMC G-Series – The A-Team

škvadra “The A-Team”, šarolika i specijalizirana ekipa sastavljena od bivših specijalaca, propucala je i porazbijala više ekipe nego Arnold u svim svojim filmovima zajedno, a svaki nastavak je bio začinjen jurnjavom u kojoj se isticao njihov ”otporan na sve moguće metke, bombe i rakete”, GMC G15 kombi iz 1983. godine sa 5.7 litrenim V8 motorom, cirka dvjesto mladih pastuha i Mr. T-jem za volanom kojem u vožnji nije smetalo ni dvajstpet kila zlata oko vrata.

The General Lee – The Dukes of Hazzard

Prozvan po generalu iz američkog građanskog rata, Dodge Charger iz 1969. bio je glavna atrakcija serijala kojeg ćemo pamtiti po nekoliko stvari, a sve su naravno vezane uz auto.

Prije svega to je upečatljiva narančasta boja i imidž buntovnika koji po cijele dane bježi od policije i onih od kojih nema potrebe bježati, buka V8 motora, upadanje u auto kroz prozor i naravno luđački skokovi s brda na brdo zbog kojih je za snimanje legende od 1979.-1985. uništeno točno 309 čardžera! Rispekt!

K.I.T.T. – Knight Rider

”�es’ ba Mič, tvoja macho prsa su i danas tako očaravajuća” riječi su koje je na početku svakog nastavka, glumački fantastično potkovane serije “Knight Rider”, gospodaru ženskih srca morao izgovoriti Pontiac Trans Am nazvan Kitt (Knight Industries Two Thousand).

Ta papučarska spika ubrzo je prekinuta pritiskom gumba i brzinama iznad šesto kilometara na sat odnosno ubrzanim snimkama te izvlačenjem trinaest kartonskih spojlera, raketa i bacača plamena iz skrivenih dijelova automobila.

Herbie – The Love Bug

Iritantna truba i mlataranje haube folksvagenove vječne “bube” obilježili su film “The Love Bug” u kojem autek imena Herbie , inače malo čudne i nepredvidive naravi, razvaljuje ostale bolide i namješta komade svom šoferu jer je on očito papak.

Film je opako doprinio popularnosti bube, svi su htjeli imati taj ”drugačiji automobil”, okruglastog oblika a mi pretpostavljamo da je pravi razlog vjerovanje u čarobne moći privlačenja i zavođenja suprotnog spola.

Ferrari 308 GTS – Magnum P.I.

U osam sezona, popularne serije “Magnum, P.I.” mogli smo pratiti pustolovine privatnog detektiva Thomasa Magnuma nadimka ”radi kada hoće, njegove zalihe pive veće su od tvojih, bari sve što se miče”, ali ipak nismo jer je to još jedan “papak primjer” velike uloge 240 ks jakog crvendaća koji ljenjivcu osigurava komade.

Prvotno je zamišljeno da to bude Porsche 928 ali im nisu htjeli napraviti jedan po želji sa staklenim krovom za potrebe snimanja pa su ipak uzeli Ferrari. Nakon što deči iz Porchea su shvatili zajeb besplatno su nudili automobile ali već je bilo prekasno. Ferrari 308 GTS postao je legenda.

Batmobile – Batman

Zahvaljujući Batmanu pingvini danas nemaju sigurnu budućnost. Iz nastavka u nastavak ih tamani ko’ od šale. Jedno od njegovih najpoznatijih pomagala u tom cilju je bio Lincoln Futura iz 1955. godine koji je specijalno modificiran upao u Batman nastavke 1966. godine.

Vjerovali ili ne, ali većina elektroničkih napravica i pomagala viđenih u tom automobilu, poput padobrana i Batmanovog kompa zaista je šljakala i doprinijela ukupnoj težini od čak tri tone! Zanimljivo je kako je kreator Batmobila, specijalno za film, od Forda za samo jedan dolar otkupio taj jedini primjerak koncepta jer su mislili da je smeće koje nema budućnost! Kakav zaheb!

TAGOVIbatman dodge ferarri pila pontiac serija tv volkswagen

Komentiraj