Auto & Tech

Aside Banners

Twitter pokleknuo pred reklamama

Odsada će u pretrazi tweetova prvo biti izlistane reklamne poruke, a na naslovnici sajta osvanuti će vrlo novi svijet logotipova Sonyja, Red Bulla, Starbucksa... Twitter je vjerojatno mogao bolje

Piše , Objavljeno

promotivni tweetovi

promotivni tweetovi

Vlasnici se od osnutka stranice češkaju po glavi u potrazi za isplativim modelom poslovanja koji neće rastjerati 25 milijuna redovnih korisnika servisa. I tako su mozgali i mozgali, nervozno tapkali gore dolje po svojim kabinetima, kolegijima, radnim sastancima u najboljoj tradiciji profesora Baltazara i domislili se…eureka!…prodavanju oglasnog prostora pri ispisu rezultata pretrage i na naslovnoj stranici.

Hej, stvarno kreativno. Mogli su se o tome informirati na sajtu svoje mjesne zajednice pred dvije i pol godine kada su se upustili u brbljavi biznis. Tamo već odavno stoji banner lokalnog vodoinstalatera i soboslikara iz susjedstva.

Dakle, poželite dobrodošlicu tzv. ‘promotivnim tweetovima‘ koji će vam odsada redovito puniti vrh monitora, kao da već nema dovoljno trasha u milijardama poruka. Mnogi useri, očekivano, negoduju s izjavama da su spremni platiti neku razumnu svotu ne bi surfali Twitterom lišeni društva oglašivača. Ekipu će tako pratiti reklame iskrojene prema određenim riječima u porukama koje odašiljete i primate, a jedan od osnivača, Biz Stone, ponizno objašnjava svojem milijunskom auditoriju da su na rubu gladi te da više troše nego zarađuju.

‘Svih ovih godina odupirali smo se tradicionalnom web oglašavanju jer smo si željeli napucati vrijednost prije profita’, bloga Stone priznajući kako su neprestance tražili model kako pretvoriti ogromnu popularnost u još ogromnije količine keša.

Facebook mlati džepove svojih oglašivača s oko milijardu dolara na godinu i spremni smo oprostiti Twitteru na prilično brutalnom i nepopularnom modelu promotivnih poruka, posebno kada se apliciraju na takav tip medija… ljudi su očito kunta kinte i treba sve to shvatiti kao dobrotvornu akciju za spas malih crnaca.

TAGOVIfacebook oglašavanje twitter

Komentiraj