Auto & Tech

Varalice nagrabusile

Aside Banners

Varalicama na multiplayer igrama više ne prijeti samo ‘ban’, kreću i prve tužbe pred sudom

Piše , Objavljeno

Kada se varalica pokušate riješiti na svaki zamislivi način i u tome ne uspijete, potrebno je posegnuti za nekim radikalnim rješenjima. Naravno, vrijeme je za tužbe!

sudden attack

Svaki ljubitelj multiplayer igara, pogotovo pucačina iz prvog lica, barem se jednom u životu (bolje rečeno, jednom u danu) susretne s vjerojatno najnižim oblikom ljudskog postojanja, varalicom iliti cheaterom. Te individue s posebnim potrebama nakazno kvare igru svim ostalim, normalnim gejmerima, a sve to čine iz dva razloga, od kojih je jedan gori od drugoga: ili su toliko loši i nesposobni da ne znaju i ne mogu naučiti parirati ostalima, ili su jednostavno trolovi bez imalo samopoštovanja.

Možda će se ovaj uvod učiniti malo grubljim, pogotovo jer većina ljudi ne shvaća zašto bi nečije varanje u igrici bilo ikome iole bitna stvar u životu, ali kao netko tko je proveo koji sat u tom svijetu, teško je ne osjećati mržnju prema cheateru. A da ne počinjemo o tome da je upravo ovakva benigna sitnica zapravo preslika svega onoga što se događa u stvarnom životu, od tajkuna i raznih lopovskih političara, pa sve do onih klošara koji varaju jadne, naivne bakice i dedice… Zato je došlo vrijeme za konačni obračun!

Nakon što su vjerojatno iscrpili sve mogućnosti unutar same igre (“ip ban” je zadnja opcija), internet tvrtka Nexon odlučila se obračunati s varalicama unutar svoje popularne multiplayer FPS igre Sudden Attack na sasvim drugačiji i mnogo radikalniji način. Naime, oni su podnijeli tužbu pravom, zemaljskom sudu, protiv trojice igrača koji su šiframa i raznim cheatovima naštetili ostalim igračima, igri, te samim proizvođačima iste.

sudden attack 1

Jedan je od varalica 18-godišnji brucoš na fakultetu, dok su dvojica srednjoškolci od 17 godina, a svi dolaze iz Japana. Za sada nije poznato koje su točno šifre koristili optuženi, ali se zna da su ih koristili gotovo svakodnevno, te da su ih širili dalje, što je zabranjeno po nekoj od onih silnih čitaba odscrollanih prilikom instalacije igara i drugog softwarea.

Nexon se već godinama prilično bezuspješno bori protiv varalica unutar igre Sudden Attack, a izgleda da se iz svega nije izrodio neki veći uspjeh. Naravno, takve stvari odbijaju potencijalne nove igrače, što s druge strane znači i manju klijentelu, a to pak znači i manje prihode. Jasno je da niti jedna tvrtka ne može dugo trpjeti manje prihode, pogotovo zbog hrpe klinaca koji misle da mogu ukucati tri reda koda i postati bogovi. Ima i onih koji misle da su ovakve tužbe ipak malo previše, a iz nekoliko sljedećih videa možete sami procijeniti zaslužuju li varalice stvarno samo obično upozorenje na monitoru…

TAGOVIcheater fps igrica multiplayer trol tužba varalica

Komentiraj