Auto & Tech

Snake Rewind

Aside Banners

Veliki povratak kultne Zmije, najzaraznije mobilne igrice svih vremena

Piše , Objavljeno

Prije svih tih bijesnih i kompliciranih smartphone igrica s vrhunskom grafikom i multiplayer opcijama postojala je samo jedna tamna vladarica naših mobitela, a ona se sada sprema na svoj veliki povratak!

snake 1Malo je igara koje su toliko jednostavne da je to gotovo uvredljivo za svakog dizajnera i programera, a opet toliko zarazne da im popularnost ne jenjava niti desetljećima nakon prvog pojavljivanja. Jedan Tetris je kralj ručnih konzola, Pac-Man je još uvijek pojam za arkade, a kada se govori o mobitelima, mjesta na tronu ima samo za jednu: Zmiju. Iako u nekom digitalnom obliku postoji već 40-ak godina, ono što danas znamo kao Snake je 1997. godine dizajnirao Nokijin inženjer Taneli Armanto, a jednostavna je igrica u kojoj upravljate svojom zmijicom (tojest skupinom piksela koji dobivaju dodatne piksele i tako rastu), skupljate plodove i pazite da se glavom ne zabijete u neki drugi dio svog tijela ili zid ubrzo postala toliki hit da je bila praktički jedina bitna zabava koju si morao imati na svom mobitelu! A uparena s legendarnom Nokiom 3310… pa nije bilo jače kombe od ovoga!

Snake Rewind – trailer:

S godinama se pojavilo hrpu klonova, zatim su došli smartphone uređaji s “kompjuterskom” grafikom i milijunima opcija, a sada se krug zatvara i svi se ponovno okreću prošlosti. Da, da… retro je u modi i Zmija će to znati iskoristiti! Armanto se skompao s ekipom iz Rumilus Designa (pošto njegova Nokia više tehnički ne postoji) i stvorio Snake Rewind, standardni remake klasika koji nudi hrpu novih opcija (različite razine i načini igre) i poboljšanu grafiku pokušavajući u isto vrijeme sačuvati šarm i zaraznost originala. Igrica će se na tržištu, odnosno app trgovinama, pojaviti već 14. svibnja i to s podrškom za Android, iOS i Windows Phone operativne sustave što znači kako ćemo ju svi moći igrati. I bome, igrat ćemo ju!

TAGOVIigrica mobilni uređaj mobitel nokia smartphone snake zmija

Komentiraj