Auto & Tech

Aside Banners

Veritas RS3 – konceptni jednosjed stiže na ceste

Prije sedam godina, Veritas RS3 bio je tek koncept male njemačke tvrtke, bez nekog realnog izgleda da jednog dana apara cestama. Stvari se mijenjaju.

Piše , Objavljeno

veritas rs3

veritas rs3

Ipak, sreća se nasmiješila Veritasu, pa se čini da bi taj neobičan jednosjed vrlo brzo mogao početi skidati asfalt s Autobahna. A da će skinuti koji sloj, zasigurno hoće, jer ispod ove dugačke haube nalazi se pet litreni V10 BMW-ov motor nabrijan na kojih 600 konjskih snaga sposoban natjerati gotovo tonu težak Veritas RS3 do stotke za svega 3,2 sekunde, uz maksimalnu brzinu od oko 350 kilometara na sat.

Uglavnom, ovaj izduženi i niski jednosjed trebao bi sretniku koji sjedne za volan pružiti pravi užitak u sportskoj vožnji. Doduše, ima i neke nedostatke:garant nećete skupiti baš puno komada s ovim autom, a ševu u njemu možete prekrižiti; ne vidimo mjesta za gajbu pive; budimo iskreni, možda je problem u nama, ali određene neslane šale ovdje se zbijaju na račun oblika automobila.

eritas rs3

eritas rs3

Inače, Veritas nije novo ime u svijetu sportskih automobila. Radi se o njemačkoj tvrtki koja je u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata žarila i palila na europskoj sceni sportskih utrka. Nažalost, poslovno nisu bili bogznakako uspješni, pa su u manje od deset godina uspjeli bankrotirati čak dva puta.
Početkom ovog desetljeća, brand Veritas preuzela je njemačka tvrtka Vermot AG, da bi 2001. godine predstavili konceptni RS3. Nakon sedam godina, RS3 nedavno se pojavio na stazi u Nurburgringu, a u Vermotu najavljuju da će tijekom ove godine početi serijsku proizvodnju i to od 50 komada na godinu.

TAGOVIauti koncept rs3 super automobili veritas

Komentiraj