Auto & Tech

Aside Banners

Video naočale za cool gadgetomane

Ako već morate nositi naočale onda je upravo sada pravo vrijeme da se riješite svojih arhaičnih 'pepeljarki'. Predstavljamo video naočale kojih se nećete sramiti u javnosti

Piše , Objavljeno

CES 2008 sajam potrošačke elektronike, održan nedavno u Las Vegasu, jedno je od svjetskih događanja zbog kojih bi vrlo rado prodali bubreg. U moru gadgeta koji su tamo predstavljeni (o kojima više možete doznati na Stvari.net prateći temu CES) predstavljamo vido naočale koje će riješiti brigu oko klasičnih LCD/CRT i sličnih ekrana.

Lumus video naočale

Lumus video naočale

Ove jednostavno nazvane ‘Video naočale’ tvrtke Lumus omogućuju da kroz njih gledate kako svijet oko vas tako i omiljene video uratke. Lumus je u naočale ugradio vlastito patentiranu LOE (Light-guide Optical Element) tehnologiju koja omogućuje ovakve ultratanke leće koje prikazuju slike visoke rezolucije ispred oka gledača. Kako bi nam barem donekle približili mogućnosti naočala u Lumusu navode da daju dojam gledanja 60 inčnog ekrana s razdaljine od oko tri metra ili 600 inčnog ekrana s razdaljine od oko 30 metara. Ako se nas pita ovo je isto, no upravo ovako su to sročili u Lumusovoj obavijesti za javnost.

Još jedina stavka koju navode u Lumusu je činjenica da nošenjem ovih naočala nećete izgledati kao da ste ‘pali s Marsa’; što je uobičajeno kod proizvoda ove vrste, već moćno i atraktivno kao mužjak s priložene slike.

TAGOVIces gadgeti lumus naočale video

Komentiraj