Auto & Tech

Za sve od 7 do 77

Aside Banners

Virtualni stolni tenis je igračka koja nam je falila kao klincima i koju želimo SADA!

Piše , Objavljeno

Oni koji su odrastali u 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća sigurno su patili za svim onim “virtualnim” glupostima koje si gotovo nitko nije mogao priuštiti, a sada je vrijeme da napokon proživimo djetinjstvo… ovaj put kako spada!

virtual pongPing pong iliti stolni tenis je jedna od onih igara koju je svaki klinac mogao igrati, bez obzira koliko trampav bio. Nije kao da napucavanje malene plastične loptice preko mrežice zahtjeva neku žešću koordinaciju i motorne sposobnosti (ne želimo uvrijediti bilo kojeg stolnotenisača, ali gotovo da i nema jednostavnijeg sporta za naučiti), a i mogao se igrati gotovo bilo gdje. Ipak, nekada je izlazak iz kuće i potraga za nekim praznim stolom (što je bila nemoguća misija, posebno ako je vani napadalo pol metra snijega i/ili je puhao orkanski vjetar) bila takva tlaka da smo jedva čekali kada će netko izumiti kakvu virtualnu verziju (ovo je odvratna laž jer je tada “virtualno” bio pojam o kojem nismo imali pojma, ali sve je dozvoljeno u ovakvoj izmišljenoj pričici). Sada, 20-ak godina nakon, napokon je ovdje!

Virtual Pong tvrtke Sharper Image izgleda kao da je ispao ravno iz 1992. godine, a uopće nas ne zavaravaju natpisi o nekakvoj “futurističkoj igrački“, “elektroničkim reketima” i “svjetlosnoj loptici“. Sve što ovo jest je malena lampica koja udara na pokretno ogledalce i tako na zid projicira lopticu (točnije mrljavu kružnicu) spremnu na udarac palicom sa senzorom. Drugim riječima, radi se o verziji Nintendove Wii konzole namijenjene onima koji nemaju za Nintendovu Wii konzolu. I znate što? Izgleda savršeno!

Virtual Pong – promo:

Pogledajte ih samo u ovoj animaciji sramotnoj i za lude 70-e kako uživaju u svojim blesavim “futurističkim” odijelcima i rokaju Virtual Pong bacajući se po kaučevima i skačući po sobi. Odmah smo poželjeli vratiti se u (pred)pubertetsko doba i zabavljati se na ovakav način umjesto da buljimo u smartphone i spajamo nekakve bombone i slatkiše. Virtual Pong je stvarno idealan poklon za svakoga u kasnim 20-im i ranim 30-im (ma zapravo, idealan je za svakoga!), a košta svega 60 dolara iliti oko 350 kuna. Djede Božićnjaku, mali Isuseku, Deda Mraže ili tko li već stavlja poklone pod bor, može jedan?

TAGOVIdjeca djetinjstvo nostalgija ping pong reket sport stolni tenis virtual pong virtualno

Komentiraj