Auto & Tech

Uskoro 3. županijska LoL liga

Aside Banners

Virtualno je budućnost: Još je jedan veliki europski nogometni klub dobio svoju e-sports ekipu

Pametni i sposobni menadžeri i poslovnjaci moraju znati nanjušiti pravu priliku, a kada se govori o svijetu natjecanja, e-sports je već godinama bez imalo sumnje najveći hit.

Piše , Objavljeno

Velika je vjerojatnost da su ti starci visili za vratom zbog toga što igraš video ili računalne igrice i govorili ti kako tratiš svoje vrijeme umjesto da vani napucavaš pravu loptu i probaš se dobro prodati barem u drugu hrvatsku nogometnu ligu, ali sada je vrijeme da pregrizu jezik i priznaju kako nemaju pojma o svijetu u kojem živimo. Istina, i dalje je mnogo unosnije naporno trenirati i postati vrhunski nogometaš, košarkaš ili tenisač, ali u posljednjih se nekoliko godina trendovi okreću ka virtualnom i polagano stasa rasa e-sports superzvijezda.

Potencijal tog novog vrlog svijeta su prepoznali mnogi, a među jačim igračima se ističu poznati europski nogometni divovi. Nakon što je nedavno svoje e-sports ekipe predstavio FC Schalke i West Ham United (nadamo se da je Slaven Bilić i njima menadžer), to je sada službeno učinila i Valencia C.F.. Jedan od najvećih španjolskih klubova se nakon 93 godine postojanja okrenuo nečem malo drugačijem, a na kultnoj su Mestalli predstavili četvoricu svojih prinova koji bi im trebali pomoći u osvajanju trofeja na nekim drugim, virtualnim travnjacima i arenama. Ekipa bi trebala igrati najjače naslove poput Rocket Leaguea, FIFA-e, Heartstonea i LoL-a, a hoće li uskoro imati priliku baciti kakav derbi protiv Barcelone, samo će vrijeme pokazati.

valencia

E-sports je tržište koje je u stalnom uzletu i već sada vrijedi milijarde dolara tako da je pametno u njega se uključiti od samog početka. U službenoj su izjavi iz Valencie C.F. tako naglasili sljedeće: “eSports je brzo postao multimilijunska industrija u Europi, a Valencia se još jednom pokazala modernim projektom i to osnivanjem svoje ekipe koja će braniti boje kluba na natjecanjima diljem svijeta. Ovaj fenomen je imao dramatičan utisak na Aziju, a eSports profesionalci u zemljama poput Sjeverne Koreje imaju status kao zvijezde La Lige u Španjolskoj. Arene su prepune gledatelja, a uz pomoć velikih sponzorskih ugovora, industrija svake godine generira stotine milijuna dolara.” Da, da, opasna se lova tu vrti, zbog čega se moramo zapitati… kada će Mamić krenuti s e-Sports Dinamom?!

TAGOVIE-sports ekipa esports nogomet nogometni klub španjolska valencia

Komentiraj