Auto & Tech

Samo želimo van!

Aside Banners

Vizija budućnosti s proširenom stvarnosti izgleda kao šareni horor film

Virtualna i proširena stvarnost se polagano šuljaju u naše živote, a možda bi bilo bolje da se nikada nisu niti pojavili!

Piše , Objavljeno

Napredak tehnologije virtualne i proširene stvarnosti u posljednjih nekoliko godina nam daje za pravo da vjerujemo kako će već kroz iduće desetljeće takvo nešto postati dio naše svakodnevice. Google Glass je prvi pokušao isfurati to na nešto profesionalniji način, ali mnogo toga nije štimalo pa je projekt na kraju odbačen na margine, ali sigurni smo kako upravo ovog trenutka postoji nekoliko kvalitetnih start-upova koji se nadaju kako će upravo oni probiti tu barijeru između koncepta i primjenjive tehnologije. No kako bi to izgledalo u stvarnosti i jel bi nam se život s proširenom stvarnošću uopće svidio?

Hyper-Reality – video:

U ovom fantastičnom kratkom filmu Keiichi Matsuda pokazuje viziju ne tako daleke budućnosti u kojem proširena stvarnost nije samo novitet, već neizostavni dio života. Iako je sve šareno i veselo, zapravo se radi o horor filmu koji izaziva nelagodu stalnim bombardiranjem raznim prozorčićima koji iskaču, pop-up reklamama i stalnim ganjanjem nekakvih “bodova”, koje osoba može skupljati godinama i onda izgubiti za svega par sekundi. I što onda učiniti? Ne znamo i nadamo se kako nikada nećemo morati saznati. Proširena stvarnost da, ali ovo… ovo je ipak malo previše!

TAGOVIbudućnost internet mediji mobilna tehnologija proširena stvarnost tehnologija virtualna stvarnost

Komentiraj