Auto & Tech

Aside Banners

Vodena zmija

Savršen spoj performansi i elegancije te remek djelo Porscheovog dizajnerskog studija. Upoznajte luksuzni gliser Fearless F28.

Piše , Objavljeno

Kuća Fearless, proizvođač luksuznih jahti i glisera dolazi nam iz Miamija, a kako to izgleda kada im pri izradi jednog estetski besprijekornog plovila kao suradnik uskoči Porsche Design Studio pogledajte ispod.

Uratke Porscheove dizajnerske grupe mogli ste vidjeti na primjercima namještaja, raznih gadgeta, te jahti i glisera naravno (ostale proizvode možete vidjeti na porsche-design.com). Model “F28” koji vam predstavlja Idesh! najkraći je gliser koji je za kuću Fearless dizajnirao Porscheov dizajnerski studio. Broj u imenu označava njegovu duljinu. Prevedeno s 27.6 feeta on je dug točno 8.4 metra.

Fearless F28

Fearless F28

Fearless F28 pogonjen je 550 konja jakim V10 motorom iz Dodge Vipera i naravno prilagođenim za upotrebu na vodi. Motor iz otrovnice potjerat će gliser do 130 km/h dok pri ugodnom kruzanju brzinom od 65 km/h jamči autonomiju od 260 kilometara. Obzirom na dužinu i veliki motor, a zahvaljujući upotrebi karbonskih vlakana, težina od 2722 kile i nije tako strašna. Glavnina glisera izrađena je od fiberglasa.

Na gliseru se može udobno smjestiti pet putnika, a za potpuni užitak će se osim luksuzne unutrašnjosti pobrinuti i high-end audio sustav, CD i DVD player, a vid’ čuda, posjeduje i ubodno mjesto za iPod. Cijena ovog dizajnersko remek djela je tristotinjak tisuća baksa.

TAGOVIfearless gliser plovilo porsche

Komentiraj