Auto & Tech

Aside Banners

Wibrain B1 – za gadgetomane u pokretu

Prijenosna računala sve su manja, a proizvođači sve češće pakiraju uređaje u toliko malena kućišta da to postaje gotovo blesavo

Piše , Objavljeno

Ako se nas pita Wibrain B1 je neophodan uređaj. Mobitel, računalo, audio/video player samo su neki od gadgeta koje objedinjuje ovaj UMPC (ultra mobile personal computer). Štoviše, globalno tržište UMPC uređaja raste iz mjeseca u mjesec što vrlo vjerodostojno pokazuje želje i potrebe korisnika diljem svijeta.

Na žalost, UMPC uređaji do sada su bili pretjerano cijenjeni, no i ova stavka se drastično mijenja. Za Wibrain B1 potrebno je izdvojiti 699 ili 849 dolara, ovisno o modelu s 512MB ili 1GB RAM memorije. Za spomenutu cijenu dobiva se 4,8 inčni ekran osjetljiv na dodir, a koji prikazuje maksimalnu rezoluciju 1024 x 600 piksela, par ugrađenih zvučnika i mikrofon, 30GB tvrdog diska, potpunu tipkovnicu te Windows XP Home.

Nije dovoljno? Navodimo dalje – Bluetooth, web kamera, USB, HSDPA / UMTS / GSM / GPRS / EDGE te WiMax, sve upakirano u dimenzije 192 x 82 x 28 milimetara, težine 510 grama. Pomalo glomazno i teško, no s obzirom da se radi o punokrvnom računalu u malom pakiranju ovu činjenicu ćemo definitivno zanemariti.

Bilo kako bilo, bliže se blagdani i vrijeme kad jedni druge MORAMO darivati, a autoru članka u kolekciji jednostavno nedostaje gadget ove vrste. (Nedostajat će ti i dalje! (op.ur.))

TAGOVIlaptop mobitel umpc

Komentiraj