Auto & Tech

Novosti iz Apple-a

Aside Banners

Brzi pregled noviteta koje je Apple predstavio na WWDC-u

Piše , Objavljeno

Svake godine ljubitelji Apple-a i njegovih proizvoda željno isčekuju godišnju konferenciju WWDC, a ove nam je predstavljeno nekoliko novih igračaka i nadogradnji već postojećih sustava.

apple proizvodi

WWDC ili Apple Worldwide Developers Conference počeo je sinoć u San Franciscu, a već prvog dana ovog četverodnevnog događaja. Jabuka je predstavila svoje najjače ovogodišnje oružje. Tim Cook, nasljednik vizionara Stevea Jobsa, i ove je godine uspio navlažiti hordu vjernih sljedbenika, a je li predstavio nešto uistinu revolucionarno, možete provjeriti na našoj listi najboljih novih/starih proizvoda.

Apple iOS 7

Prva vijest ovogodišnje konferencije zasigurno je novi iOS, koji je doživio potpuni redizajn, i to zahvaljujući glavnom dizajneru Jonyu Iveu. iOS 7 je minimalistički i elegantni sustav, a promjenjeno je gotovo sve; od samog sučelja do ikona. Novi iOS funkcionira kao skup slojeva koji korisniku daje osjećaj trodimenzionalnosti, ali i znatno povećava samu funkcionalnost sustava.

iOS 7 promo video:

Tu je i novi Control Centar, preko kojega ćete moći vrlo jednostavno kontrolirati sve potrebne stavke vašeg telefona, a čak je i Siri dobila svoju nadogradnju, pa je od sada moguća i varijanta s muškim glasom.

apple proizvodi

Koje aplikacije možete koristiti na kojim uređajima?

Apple OS X Mavericks

I OS X je dobio nadogradnju, i to u vidu Mavericksa. Povećana je kompatibilnost i olakšano sinkroniziranje s ostalim Apple proizvodima, a zadovoljni će biti i power useri, koji će nizom novih, naprednih funkcija moći ući još dublje u sve kuteve svoga računala. Produženo je trajanje baterije i kompresiranje memorije (među ostalim), što će Mavericks učiniti čak 1,5 puta bržim od Mountain Liona. Tu je i novi Safari, bolje karte i kalendar, portani iBook…

apple proizvodi

MacBook Air

I supertanki MacBook Air je dobio facelifting, a od sada će ga pogoniti novi Intelov Haswell procesor, koji će od ovog notebooka napraviti poštenu zvjerku. Trajanje baterije je produženo (i to preračunato u čak 9 sati HD videa), a u svakodnevnoj uporabi, baterija novog Aira trajati će 50% duže. U Americi se za 1000 dolara može nabaviti verzija sa 128 GB prostora i to za 11-inchni model, što je najjeftinija varijanta.

apple proizvodi

Mac Pro

Niti stolna računala nisu zaboravljena, i premda se u zadnje vrijeme slabo govori o toj grani IT industrije, Apple nudi prilično dobru alternativu običnom PC-u. Procesor s 12 jezgara, 1866 DDR3 RAM i AMD FirePro grafika jamče uistinu kvalitetan proizvod, koji će svaki power user, ali i obični korisnik, znati iskoristiti. Na njih će se ipak trebati strpiti do kraja godine, a s obzirom na konfiguraciju, bojimo se da će si ih malo ljudi moći priuštiti (barem kod nas)

apple proizvodi

iTunes Radio

iTunes je napokon dobio i live online streaming radio, koji će biti must have svakog ovosnika o poznatom Apple-ovom glazbenom servisu. Moći ćete ga slušati i preko iOS 7 i preko OS X-a, a po svemu sudeći, neće se previše razlikovati od konkurenata. Ipak, treba računati da konkurencija nema ono što iTunes ima, a to je milijunska vojska vjernih fanova i svakodnevnih korisnika, kojima će Radio biti još jedna poželjna aplikacija

apple proizvodi

To je ukratko to: najzanimljivije što je ovogodišnji WWDC ponudio. Fokus je dakako bio na mobilnoj tehnologiji, ali je prilično ugodno iznenađenje bilo i predstavljanje novog hardveraja. Na kraju dana, fanovi će i dalje obožavati, hejteri će hejtati a Apple će i dalje prodavati svoje (pre)skupe gadgete…

TAGOVIapple ios 7 konferencija mac os x wwdc

Komentiraj