Auto & Tech

kinezi će zavladati svijetom

Aside Banners

Xiaomi izbacio predivan laptop s kojim pokušava nadmašiti Appleov Macbook

Piše , Objavljeno

Xiaomi sve više raste, a očito su narasli toliko da su odlučili otkinuti i dio laptop tržišnog kolača. Naravno, svaka kompanija koja se upušta u laptop tržište ima veliku misiju pred sobom – ubiti Appleov Macbook.

Već smo pričali o HP-ovom Macbook killeru, a sada je i Xiaomi uložio sve žetone na svoju bebu – “kreativno” nazvanu Mi Notebook Air.

Mi Notebook Air je nevjerojatno tanak i lagan laptop pogonjen Windowsima, dolazi u zlatnoj ili srebrnoj boji i izgleda stvarno dobro.

xiaomi

Postoje dvije verzije Mi Notebook Aira – od kojih je ona jača predstavljena u obliku prijenosnika veličine 13.3 inča s Intel Core i5 procesorom, SSD diskom od 256 GB i Nvidia GeForce 940MX grafičkom karticom koja navodno može peglati Dota 2 pri visokom framerateu. Navedeno vrijeme trajanja baterije je 9.5 sati na jednom punjenju.

Manja Xiaomijeva beba ima ekran od 12.5 inča, integriranu grafičku karticu, SSD disk od 128 GB, ali upravo zahvaljujući slabijim komponentama baterija duže traje. 11.5 sati na jednom punjenju. Plače nam se koliko to sve dobro zvuči.

Dizajnu pomaže i to što je brandiranje samog laptopa suptilno pa se na vanjskoj strani nigdje ne vidi Xiaomijev logo.

Veći Mi Notebook Air se može pronaći za 750 dolara, dok se manji može pronaći za 525 dolara. Od 2. kolovoza (što je danas) Xiaomijeve pile su dostupne u Kini.

TAGOVIlaptop xiaomi

Komentiraj