Auto & Tech

U najvećim svjetskim gradovima

Aside Banners

YouTube sprema pravu stvar za kreativce – stižu besplatni studiji za snimanje videa!

Sve zaljubljenike u video i njegovu produkciju razveselit će najnovija vijest koja nam stiže iz Youtubea.

Piše , Objavljeno

U želji da postane najveći proizvođač kvalitetnog video sadržaja, Google je odlučio graditi velike studije za snimanje videa, za sada u najvećim svjetskim gradovima. U njima će “YouTuberi” moći besplatno koristiti svu profesionalnu opremu za svoj video, piše Usporedi.hr.

youtube_studio

Google tako želi da vodeće mjesto za YouTube kreativce bude upravo njihov studijski prostor dizajniran posebno za proizvodnju video sadržaja. Osim opreme koja je sama po sebi skupa (rasvjeta, mikrofoni, kamere…), kreatori videa moći će u studijima naučiti nove vještine, te surađivati s cjelokupnom YouTube kreativnom zajednicom.

Cilj je da YouTube više konkurira Netflixu i drugima te pospješi proizvodnju serija, dokumentaraca i sličnog kvalitetnog sadržaja, koji već sada rade brojni YouTube korisnici. Na zapadu se pritom može i dobro zaraditi od YouTubea posredstvom oglasa koji se prikazuju uz video. Cijena zarade kod nas je još uvijek malena jer jednostavno nema puno oglašivača te većina korisnika (gledatelja) izbjegava oglase, dok vani korisnici doista klikaju na oglase – vjerojatno zbog veće kupovne moći, većeg broja oglašivača i kvalitetnijih, bolje ciljanih oglasa.

Sukladno tome, načekat ćemo se dok YouTube otvori studio u Zagrebu ili negdje u blizini, a ostaje i za vidjeti koliko će se ovaj projekt pokazati uspješnim.

Više: Usporedi.hr

 

TAGOVIgoogle kreativci snimanje studio video youtube

Komentiraj