Auto & Tech

Hrvatski startup najbolji

Aside Banners

Shift konferencija predstavila najbolje domaće i strane startupe

Piše , Objavljeno

Premda se ponekad ne čini tako, i mi imamo popriličan broj mladih inovatora na području informatičke tehnologije, koji jedva čekaju dobiti priliku predstaviti svoje projekte.

shift konferencija split

Politika, šund i sportski (ne)uspjesi su još uvijek glavne teme u našoj zemlji, ali negdje izvan tih sfera stasa skupina mladih ljudi, koja razmišlja izvan okvira i gleda prema svjetlijoj budućnosti. U takvom svijetu informatička tehnologija je jedan od najbitnijih elemenata, a upravo na tom području je radilo više od 500 entuzijasta iz Hrvatske, ali i svijeta, koji su svoje projekte predstavili na nedavno završenoj Shift konferenciji u Splitu.

Prvoga dana trodnevne manifestacije vidjeli smo tako startupe 32 međunarodna tima, koji su predstavljeni skupini od 150 inovatora, znanstvenika i predstavnika medija. Na kraju je taj veliki žiri izabrao pobjednika, i to domaću ekipu koja stoji iza startupa BabyWatch. Osim nagrade od 10,000 dolara, tim je dobio priliku raširiti svoju mrežu poznanstava, a jedan od njegovih osnivača, Davor Runje, rekao je povodom ovog velikog uspjeha: “Mentoriranje je totalno cool – u pola sata vas pohvali urednik Mashablea, a potencijalni investitor pozove na sastanak u Beč.” 

shift konferencija split

Pobjednici natjecanja, ekipa startupa BabyWatch

Iduća dva dana protekla su u predavanjima govornika iz Silicijske doline, Los Angelesa,Londona, Tokija i drugih krajeva svijeta, koji su iz osobnog iskustva svjedočili o radu na popularnim startupima (poput Soundclouda), ali i sveučilištima poput Standforda, koji ovakav način razvoja mladih inovatora itekako kvalitetno potiču.

shift konferencija split

Mark Butcher, jedan od govornika i europski urednik poznatog časopisa za startupe – TechCrunch

Ivan Burazin, jedan od organizatora ove konferencije, vrlo je zadovoljan kvalitetom i odazivom ovogodišnje manifestacije, te se nada daljnem širenju i poboljšanju, i to već od  iduće godine. Na svu sreću, potencijal ovakvih projekata sve više zamjećuju i velike tvrtke, tako da je ove godine Shift konferencija protekla pod generalnim pokroviteljstvom VIPneta, uz podršku Splitske Banke i Microsofta, organizaciju tvrtki Procedo, Profico i Locastic, te Ureda za transfer tehnologije, BICRO-a, Europske poduzetničke mreže i županijske i lokalne turističke zajednice.

TAGOVIgadget internet konferencija shift split startup

Komentiraj