Fit & Zdravlje

car!

Aside Banners

Arnold Schwarzenegger ima identičnu rutinu svakog jutra. Svi možemo nešto naučiti od njega

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Nemoguće je postići nevjerojatne rezultate i postati „veći od života” bez rada. Tako je dječak iz malenog austrijskog sela postao jedna od najpoznatijih njuški na svijetu. Njegovo ime je Arnold, prezime mu znate. Još od sedamdesetih godina ostvaruje sve svoje zacrtane ciljeve — prohujao je svijetom bodybuildinga i učinio ga još većim, osvojio je Hollywood, upustio se u politiku, poduzetništvo, sve što dotakne se pretvara u zlato.

Dio svog uspjeha pripisuje i rutini koje se pridržava godinama, ako ne i desetljećima.

„Svako jutro si napravim kavu i nahranim svoje pse. Dok pijem kavu, provjeravam mailove i čitam nekoliko novina. Čim završim s kavom, vozim se biciklom do teretane i vježbam. Tek nakon toga jedem doručak. To je prvi put u danu kada dopuštam sebi da počnem razmišljati.”

Nastavlja.

„Tako je bilo cijelog mog života. Prvo me motivirao Reg Park, bivši Mr. Universe koji je postao Herkul na filmu. Iskra motivacije nije bila presudna za moj uspjeh, moja rutina je bila presudna za moj uspjeh.”

Švarci je sedam puta osvojio natjecanje Mr. Olympia. U početku nije bilo lako, ali je kasnije postalo lako. Tvrdi kako je konzistentnost u početku teška i zahtijeva napor, ali kasnije se sve pretvara u automatizam.

„Potrebna vam je disciplina dok vaša rutina ne postane dio vas, toliko da o njoj više ni ne razmišljate. Čim počnete razmišljati, vaš um se počinje boriti sam sa sobom.”

Od Arnolda možemo naučiti koliko su navike, ali i sustavi važni za ostvarenje ciljeva — jer cilj bez sustava dolaska do cilja je samo san.

TAGOVIarnold schwarzenegger navike zdravlje život