Fit & Zdravlje

lako je

Aside Banners

Jeftin trik bez klima uređaja koji će ti pomoći s ugodnijim spavanjem u naletu paklene vrućine

Piše , Objavljeno

Nije lako spavati dok su temperature opako zagazile u 30+ Celzijevih. Možda i imaš klimu u kući, ali se vjerojatno nalazi negdje gdje provodiš veći dio dana – što vjerojatno nije spavaća soba.

Osim što možeš napraviti propuh (nemoj da te baba čuje!) kako bi topli zrak napustio tvoj dom, a onaj hladniji ušao kroz prozore i vrata, ima još jedan trik kojem se ne pridaje dovoljno pažnje.

Možda baš nećeš iskeširati par tisuća kuna za novu klimu, ali ventilator je već prihvatljiviji trošak. Možda čak negdje i imaš neki stari koji skuplja prašinu. Sve što trebaš je očistiti ga i složiti ovu “napravu” koja će rashladiti zrak dovoljno da možeš spavati.

Ispred ventilatora stavi hrpu leda u zdjeli/kanti – ili još bolje, preko dana zaledi plastičnu bocu s vodom.

Sve što trebaš napraviti je staviti led ispred ventilatora, generirana struja zraka će prelaziti preko leda i tako će zrak postati hladniji. Možda ovo rješenje nije seksi, ali funkcionira – a nećeš morati naručivati nikakve gadgete sumnjive vrijednost s TV prodaje.

Lakše od ovog ne ide. Led ili boce stavi na nešto što će zadržati vodu koja će se neizbježno pojaviti nakon nekog vremena.

TAGOVIklima uređaj lifehack ljetne vrućine ljeto ventilator