Fit & Zdravlje

stay cool

Aside Banners

Među najboljim fitness gadgetima smo pronašli – majicu kratkih rukava koja bi mogla usporiti klimatske promjene?

Piše , Objavljeno

Izvor: LifeLabs

Volimo fitness gadgete – od satova, pametnih bučica, smanjenih traka za trčanje, masažnih uređaja, ali nismo nikad mislili da će majica kratkih rukava biti toliko revolucionarna da ćemo ju staviti u rang gadgeta. Iza LifeLabsove CoolLife linije sportskih t-shirta stoji puno istraživanja.

U razvojnom ciklusu ovog proizvoda su se udružili stručnjaci za energiju sa prestižnog sveučilišta Stanford i osoba zaslužnih za Northfaceovu revolucionarnu tehnologiju Futurelight.

Majica je napravljena od 58-postotnog polietilena i 42-postotnog recikliranog najlona, ali ne može bilo tko uzeti ovaj omjer materijala i napraviti ovu majicu. Stručnjaci ističu kako ova majica 54 posto hladnija nego Nike Dri-Fit Legend tehnologija, a dosad smo pobožno koristili Nikeov Dri-Fit.

Tkanina od koje je izrađena ova majica uspješno regulira tjelesnu temperaturu. Tajni recept je u poliolefinu koji snižava tjelesnu temperaturu tako što uspješno propušta infracrveno značenje – koža ti je osjetno hladnija, za čak 1.1 Celzijev stupanj.

LifeLabs u ponudi ima i jakne, ali ova majica nas oduševljava. Cijena joj je 49 dolara – što je u rangu ostalih brandova i njihovih fitness performance kratkih majica. Dolazi u tri boje i čak 15 veličina. Baš kada smo pomislili – ovo bi bilo dobro čak i za spavanje ljeti, naletili smo i na njihove pidžame od istih materijala. Ovo bi moglo pomoći kod uštede električne energije jer ljeti nećeš morati nafrljiti klima uređaj. Osim CoolLife linije proizvoda, imaju i WarmLife – gdje ti njihove majice, jakne i prsluci dižu tjelesnu temperaturu s 30 posto manje materijala.

Tvrtka se brine i za okoliš pa tvrde da je njihov način proizvodnje znatno održiviji od konkurencije, a dostavljaju direktno iz proizvodnih pogona u Vijetnamu i Kini. Možete pogledati majice OVDJE, možda se i počastiti – za bolji i hladniji trening.

TAGOVIfitness fitness aplikacije fitness gadgeti fitness oprema hiit oprema za trening teretana trening