Fit & Zdravlje

bolesno?

Aside Banners

Nazadne metode mršavljenja u 21. stoljeću – zaključaju ti čeljust i možeš samo piti

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Ako želiš biti fit kao Ryan Reynolds za ulogu Deadpoola, ne moraju ti zašiti usta, mogu ih i samo zaključati.

Osamdesete se vraćaju na sve više načina – dobit ćemo Top Gun film, He-Man ima novu seriju, tenisice su sve veće i podsjećaju na ovo desetljeće, a gaming divovi izbacuju svoje retro konzole kako bi nam ispraznili džepove. Još jedan trend se vraća da nas podsjeti kako nikako nismo zdravo društvo.

U osamdesetima je bilo popularno zatvoriti gornju i donju čeljust žicom kako bi ljudi što manje jeli i izgubili na težini, a sada se ta metoda vraća u nešto durkčijem obliku.

“Uređaj za gubljenje težine” DentalSlim Diet Control onemogućava svojim korisnicima da otvore usta više od 2 milimetra. To im i dalje omogućava tekući način prehrane s različitim smoothiejima i šejkovima.

DentalSlim se sastoji od magnetskih mehanizama i posebnih načina za zaključavanje. Stomatolog ti učvrsti uređaj na prvi kutnjak ortodontskim cementom. Kažu istraživači kako ne ometa disanje i govor te da je znatno manje opasno nego slične metode iz prošlosti.

Naravno – dobiješ i ključić za otključavanje mehanizma. Zvuči kao da možeš varati kad poželiš, ali istraživači su došli do rezultata na testnim subjektima od gubitka 6.36 kilograma u dva tjedna.

Kažu i da je ovo neinvazivna, ekonomski prihvatljiva i privlačna alternativa kirurškim zahvatima. E pa nije. Ovo je izrazito nazadno i neprihvatljivo u 21. stoljeću.

Tekući način prehrane? Znate da se težina gubi isključivo kalorijskim deficitom – tj. unosom manjeg broja kalorija nego što je tijelu potrebno? Naravno, ovaj mehanizam otežava unos kalorija, ali tko kaže da netko neće “popiti” više kalorija nego što je potrebno?

Potrebne su održive metode mršavljenja koje neće razviti dodatne poremećaje u prehrani. Proces hranjenja, kakav god bio – ne bi trebao djelovati kao kazna. Možda malo edukacije i empatije prije metala, magneta i ortodontskog cementa?

TAGOVIfit forma mršavljenje prehrana zubi