Fit & Zdravlje

Zna čovjek

Aside Banners

Ako ste spremni na neke nove novogodišnje odluke, trebate poslušati što Arnold misli o tome

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Nova godina, nove odluke – od kojih mnoge nikada ne dožive svjetlo dana. Upravo je zato bodybuilder i filmska zvijezda Arnold Schwarzenegger odlučio s javnosti podijeliti svoj pristup novogodišnjim odlukama, u nadi da će nekome pomoći ispuniti svoje ciljeve.

Bez obzira jesu li prekretnice koje ste si postavili jednostavne ili nešto ambicioznije, Terminator ima nekoliko savjeta.

U svom je najnovijem biltenu Schwarzenegger podijelio vlastiti pristup postizanju ciljeva, raščlanjujući ga na tri jednostavna dijela koje svi mogu lako popratiti, piše Men’sHealth.

Njegov je prvi savjet da “budete iskreni, ali ne i negativni” o tome gdje se trenutno nalazite te da ne osuđujete sami sebe prestrogo.

“Mislite li da je vjerojatnije da ću nastaviti s promjenom započnem li govoreći ‘Arnolde, izgledaš kao svinja, izgledaš kao smeće, vrijeme je da to popraviš’ ili ‘Arnolde, studije pokazuju da ljudi u boljoj formi imaju dulji život s manje zdravstvenih problema, tako da gubitak nekoliko kilograma znači više vremena ovdje s ljudima koje voliš'”, upitao je mudri starac.

“Negativnost vas zamrzne – čini vas depresivnima zbog toga gdje jeste umjesto da budete uzbuđeni oko toga kamo možete dospjeti. Riješite se negativnosti (osim ako niste dio malog postotka koji negativnost zapravo pokreće)”, objasnio je.

Njegov je drugi savjet da ne završite sve te ciljeve tijekom te godine jer su u pitanju velike vizije o promjeni sebe. Ako ste to stvarno odlučili, napravit ćete ludi napredak, ali ne morate ga završiti, smatra Terminator.

Treće, Schwarzenegger preporučuje da barem jedan od novogodišnjih ciljeva bude vezan uz fizičko zdravlje.

“Grci su uvijek govorili o zdravom duhu u zdravom tijelu, pa sam se uvijek fokusirao na oboje”, istaknuo je.

Ostali ciljevi, kaže, mogu biti stvari koje ste željeli učiniti godinama, ali ste odgađali, ili stvari koje znate da biste trebali učiniti, ili stvari koje će vas poboljšati ili kao osobu ili kao radnika.

Ako se niste prepoznali u 70 posto onoga što je čovjek rekao, svaka čast, mora da ste otpornija vrsta – nas je svakako ovo malo dovelo u red što se tiče očekivanja koje imamo od samih sebe – a za čije si ispunjenje određujemo jako kratak vremenski rok.

TAGOVIarnold schwarzenegger ciljevi novogodišnje odluke savjeti