Prehrana

brokulom do naslova

Aside Banners

Chris Paul igra najbolju košarku u životu – nakon što je otkrio veganstvo

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Chris Paul se nalazi na krivoj strani tridesetih godina, ali to nećeš skužiti ako ga gledaš dok igra. Houston ga se odrekao i poslali su ga u Oklahomu, a Oklahoma je poželjela skupiti najviše draft pickova ikad pa su ga nezahvalno poslali u Phoenix – gdje nitko nije htio igrati, a sada je Phoenix u finalu Zapadne konferencije.

Od 2019. godine je Chris Paul prešao na veganski način prehrane, a otad je poboljšao brojke na terenu u usporedbi sa zadnjom godinom u Houstonu (iako, tamo je morao dijeliti teren s Hardenom). U zadnjoj sezoni s Rocketsima je imao najlošiju sezonu u NBA-ju, ali je otad poboljšao brojke i dokazao još jednom da je Point God.

Zajedno s JaValeom McGeejem i DeAndreom Jordanom je uložio u tvrtku Beyond Meat koja proizvodi bezmesne pripravke, a sva trojica su prešla na plant-based način prehrane.

“Osjećam se jako dobro sada, mislim da mi je najveća razlika upale i bol kroz sezonu. Počeo sam vježbati kroz ponedjeljak, utorak, srijedu pa sam pomislio – ne dižem li dovoljno? Ne treniram li dovoljno? Zašto me ništa ne boli? Ne kažem da moraš zauvijek ostati vegan, ali dobro je istražiti i dati šansu”

Ovo je izjava Chrisa Paula u 2020. godini, par mjeseci nakon što je promijenio način prehrane.

Neki NBA igrači su također prešli na vegetarijanstvo ili veganstvo kao npr. Dame Lillard, ali uz napornu sezonu je imao problema s održavanjem tjelesne težine pa je ponovno ubacio meso u prehranu.

Paulu nitko ne može ništa prigovoriti, u 36. godini je dovukao nekoć beznadni Phoenix u finale Zapadne konferencije, a u polufinalu su pomeli Denver Nuggetse predvođene MVP-jem Nikolom Jokićem. Ne mora značiti da će Paul ostati uz svoje Beyond burgere, ali je zanimljivo vidjeti da pokušava.