Prehrana

prevari se

Aside Banners

Kažu da je hrana iz dostave ukusnija uz ovaj trik, treba probat

Piše , Objavljeno

Nedostaju nam restorani i ugođaj civiliziranog objedovanja koji ne uključuje pidžame i trenirke. Sad se uglavnom oslanjamo i dostavu koja često nije dovoljno dobra. Ali… Bar sada svi dostavljaju.

Čak i restorani koji su nosili “mi nemamo dostavu” bedž ponosno na svojim imaginarnim prsima su prešli na dostavu kad je pandemija odlučila udariti cijeli svijet. Čak i najzagriženiji protivnici dostave su morali odustati od svog power movea.

I da… Svatko tko je ikad naručio preskupu hipstersku pizzu (ili krumpiriće iz McDonaldsa) zna da čak i vrhunska hrana u procesu dostave izgubi na nekim svojim karakteristikama pa nećeš nikad moći postići okus i doživljaj obroka kao što je to direktno u restoranu, ali evo…

Nekom je bilo dosadno pa je napravio istraživanje čiji rezultati pokazuju da opuštajuća glazba puštena na nekih 30 decibela može povećati zadovoljstvo obrokom za čak 60 posto. Pozadinska glazba, kao da si u restoranu. Pitaš se koliko je 30 decibela? To ti je tiho, gotovo kao šapat. Normalan razgovor je 60 decibela tako da se pobrini da možeš razgovarati. Makar i solo sa sobom.

Idući put kad dostavljač pozvoni na vrata, pusti si malo nekog mekog jazza u pozadini i vidi utječe li ovaj trik na tvoj doživljaj obroka. Bar da se ovako potrudiš kad je kuhanje preskočeno.

Evo našeg kandidata.

.

TAGOVIglazba hrana