Mix

Evo zašto kiwi ne moraš uopće guliti

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Ah, kiwi, to divno voće zbog kojeg te nekad počnu peći usta. Svi imamo to iskustvo kada pretjeramo s kriškama oguljenog kiwija.

Ali slušaj ovu ludost.

Kiwi uopće ne moraš guliti prije jela.

Da, volimo metodu u kojoj ga prerežemo na pola i žlicom pojedemo unutrašnjost. Metoda guljenja i rezanja na kriške nam nije previše draga, ali ćemo pojesti. I danas smo spoznali da je guljenju kiwija došao kraj.

Kiwi možeš pojesti cijeli. Takvog kakav je u stvarnosti. Bez puno smeća. Ili ga nareži na kriške bez guljenja ili ga pojedi cijelog kao jabuku. Možeš ga i cijelog ubaciti u blender ako živiš tim zdravim životom i “smoothie” ti je drugo ime.

Sve što trebaš je dobro ga oprati. Kiwi sadrži pristojnu količinu vlakana – ovisno o vrsti između 2 i 4 grama, ali s korom je to već druga priča. Sadrži čak 50 posto više vlakana!

Vlakna su ključ za kvalitetnu probavu i dug život pa će te kiwi s korom pretvoriti u redovitog Highlandera.

Osjećaj u ustima možda bude čudan, ali brzo ćeš naviknuti na ovog križanca između breskvine kore i kore jabuke uz malo iglica s bora. Ako kiwi s korom nije tvoj đir, uvijek se možeš vratiti starim metodama.