Prehrana

napucaj se kavom

Aside Banners

Nemojte kupovati kavu s proteinima, ali dodajte proteine u svoju kavu! Evo kako

Piše , Objavljeno

Izvor: Unsplash / Canva

Na tržištu postoje kave u vrećici s proteinima. U pitanju je instant kava s nešto mliječnih proteina, a nezaobilazan je i dizajn na kojemu je jasno istaknuta riječ PROTEIN. Protein je u posljednjih nekoliko godina postao ključna riječ napisana velikim slovima koja često prodaje proizvod – pa tako možete naći i Snickers Protein čokoladice koje možda nisu najbolja opcija ako tražiš opcije za unos proteina.

Sve što ti je fino trebaš konzumirati (u određenim količinama), ali ovaj novi hit kava s proteinom ti možda baš i ne treba. Iskeširat ćeš više novca nego da kupiš kavu koju voliš i u nju dodaš protein po svom izboru. Protein sirutke (tzv. whey protein) je najjeftiniji izvor proteina na tržištu. Pusti piletinu, pusti grass-fed govedinu, ovo je najbrže, najlakše i najjeftinije. Mi pijemo MyProtein, uleti tu i tamo Me:first ako MyProtein pošiljka kasni.

Kako napraviti proteinsku kavu?

Ovo nije super precizan recept, više je ideja koju ćeš imati priliku rafinirati u daljnjim pokušajima.

Nije važno kako radiš kavu. Single origin iz Kenije u svom skupom aparatu? Instant kava koju preliješ vrućom vodom? Nespresso kapsule? Turska možda malo komplicira stvari zbog taloga, ali i ona prolazi. Napraviš kavu. Možeš dodati mlijeka, ne moraš dodati mlijeka.

U drugoj posudi/šalici dodaš 25-30 grama proteina sirutke (3 jušne žlice ili 1 mjerica koju dobiješ u proteinima) i dvije žlice tople vode. To promiješaš dok ne dobiješ kremastu i glatku smjesu. I to samo uspeš u svoju šalicu kave. Dobro promiješaš.

Možeš i nju slušati, svejedno nam je.

Mi smo lijeni, sve samo pobacamo u blender. Ponekad dodamo i kocke leda pa dobijemo ledeni milkshake od kave i proteina. Najviše volimo dodati okuse vanilije, čokolade ili slane karamele (favorit). I da, ova kava prolazi pod snack jer unosiš oko 20 grama proteina, a činiš i uslugu svom tijelu. Možda i napokon preskočiš tradiciju kava+pecivo. Tijelo će ti biti zahvalno. A možda i okusni pupoljci.

A možeš i zaglaviti u dekadenciju s ovim shakeom ispod, ali nemoj to baš svaki dan.

TAGOVIfit kava prehrana proteini recepti zdrava prehrana