Prehrana

SVE JE TU!

Aside Banners

Samo jako! 10 namirnica koje imaju najviše proteina, kupi ih sve!

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Ništa od pumpanja ako se ne jede dovoljno proteina. Pri treningu pomažu i razni proteinski napitci, shakeovi… Nije ni to loše, ali ništa se ne hvata bolje od ovih 10 namirnica.

Proteini, proteini…

1. Jaja
Kuhano jaje organizmu snagu daje! Jedno veće kuhano jaje ima 6 g proteina, bjelanjak je čisti protein pa tko voli nek’ izvoli!

2. Bademi
Ovi orašasti “grickavci” su savršeni za međuobrok ili dodatak nekom obroku. Od badema se proizvodi ulje, mlijeko, namazi… Osim što je brutalni antioksidans, 100g badema sadrži čak 21 g proteina.

3. Pileća prsa
Nema se tu što puno pričati, pileća prsa volimo na sve načine. Da bi stvar bila još bolja, 100 g pilećih prsa može se pohvaliti s do 31 g proteina.

4. Zrnati sir
Tko ga je izmislio, svaka mu čast! 100 g zrnatog sira sadrži do 12 g proteina.

5. Mlijeko
Kralj kalcija i magnezija koji vlada tisućama godina. U 100 ml mlijeka s 1% udjela masnoće pronaći ćete oko 3,4 g proteina.

6. Govedina
Spremljena ovako ili onako, sadrži do 64 g proteina na 100g, ovisno o brandu.

7. Tuna
Možda najmanje masnoća i kalorija ima od svih drugih vrsta ribe. Ako pojedete tunu od 100g, u tijelo ćete unijeti 28 g proteina.

8. Kvinoja
Sjajna namirnica kao prilog bilo kojem jelu, može biti pripremljena samo s povrćem i bit će top ručak nakon jačeg mamurluka. Kvinoja sadrži 14 g proteina na 100g.

9. Kikiriki
Snack za poželjeti! Ta namirnica ide uz sve i u sve, od kikirikija se pravi maslac, proteinske pločice, zdravi kolači… Ima 25,8 g proteina i 567 kalorija na 100 g čistog neprženog kikirikija.

10. Crni grah
Mala verzija običnog graha, popularan je u Latinskoj Americi, ovdje ga možete kupiti u dućanima zdrave hrane. Priprema se na salatu ili kao dodatak tjestenini. Ima do 20 g proteina i 8,7 g vlakana na 100 g.

Izvor: GymBeam

 

TAGOVInamirnice prehrana proteini trening zdrava prehrana