Fit & Zdravlje

sebičan sa snom

Aside Banners

Poznati biohaker ima kontroverzne savjete za dobar san, nekim parovima neće sjesti

Piše , Objavljeno

Dave Asprey je lik kojeg baš i ne volimo inače. Lik pije maslac u svojoj kavi i naziva ju “bulletproof” kavom. Od maslaca u kavi je došao do čitave filozofije, jedan je od istaknutijih zagovornika biohackinga tj. optimiziranja ljudskih mentalnih i fizičkih performansi. Nije loše biti najbolja verzija sebe, ali ponekad uistinu bulazni.

U svom Instagram postu je naveo savjet za bolji san, a on glasi – spavaj sam u krevetu. Imaš bolju polovicu? Bolja polovica također zaslužuje vlastiti krevet. Neki parovi se možda neće složiti, ali ovo je jedna od smislenijih ideja koje smo čuli od ovog gospodina. Možda ju je negdje teško implementirati, ali drži vodu.

Asprey spava odvojeno od svoje žene, a navodi kako odvojeno spavanje pomaže u postizanju veće količine kvalitetnog sna. Čak i u istoj sobi je moguće imati odvojene krevete.

Neki parovi bi ovo mogli vidjeti kao smrt intimi, ali ništa ih ne spriječava da se intima zadrži, samo se onaj usnuli dio odvija u dva različita kreveta.

Ovo nam ima smisla – pogotovo ako imaš pored sebe borca za vlast nad svim pokrivačima, osobu koja hrče ili bunca u snu, osobu koja sanja kickboxing borbe i bježanje od prošlosti, a i u onim trenucima kada nekog od vas napadne bolest – oboje ste sigurniji da ćete biti mirniji. Čak i ako imate različite bioritmove, ova odluka bi mogla unijeti veću kvalitetu u vaš san, ali i odnos. Naravno, ako ste oboje okej s tim. Ne morate čekati mirovinu da se razdvojite.

TAGOVIdave asprey san savjeti spavanje zdravlje