Fit & Zdravlje

Odlična motivacija

Aside Banners

Savjet osobnog trenera: pomoću ovih pet vježbi produžit ćete si život

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock/ESB Professional

Redovna tjelovježba neće samo popraviti vaše fizičko zdravlje nego i mentalno. Osim mršavljenja, nabijanja mišića ili razvoja kondicije, redovni treninzi olakšat će vam svakodnevicu. Postavljanjem rutine osjećat ćete se bolje i znatno poboljšati kvalitetu življenja.

Iako velik broj pojedinaca, koji počnu vježbati s ciljem poboljšanja kvalitete života ili mršavljenja, forsiraju cardio vježbe, vrlo je bitno shvatiti važnost i vježbi snage, napisala je osobna trenerica Patricia Greaves za cnbc.com.

Tvrdi da su vježbe snage optimalne vježbe kojima ćete produžiti svoj životni vijek. Čak i oni koji misle da je za njih sada prekasno da bi se odlučili na ovakav pothvat, ne trebaju očajavati jer mnoga istraživanja pokazuju da pojedinci, s otežanim kretanjem i u svojim 70-ima, mogu znatno produljiti svoj životni vijek primjenom programa vježbi snage.

Redoviti trening snage može pomoći u smanjenju rizika od osteoporoze, tj. poboljšati zdravlje vaših kostiju. Također će vam omogućiti održavanje mišićne mase koja se zbog starenja smanjuje. Uz sve to, vježbe snage pomoći će vam da razvijete pokretljivost zglobova, lakše upravljate tjelesnom težinom i poboljšate svoju ravnotežu.

Najbolje vježbe snage pomoću kojih ćete produžiti svoj životni vijek i poboljšati kvalitetu života su:

Čučnjevi

Iskorak

Polumost

Plank

Sklekovi

TAGOVIfizičko zdravlje kako produžiti život kvalitetan i dug život savjet stručnjaka Savjeti osobnog trenera trening snage vježbe za dug život životni vijek