Fit & Zdravlje

ne daj da te uspore

Aside Banners

Trčiš? Zbog ove suvremene glazbe ćeš trčati brže, Drake u slušalicama te samo usporava

Piše , Objavljeno

Izvor: Unsplash / Youtube kolaž

Trčanje je jedna zahtjevna sportska disciplina i cijene se sve metode koje ti mogu skinuti sekunde s osobnog rekorda. Stranica Pour Moi je napravila istraživanje na uzorku od 60 trkača u kojem su promatrali najbolja vremena grupe dok slušaju određenu glazbu.

Istraživanje je pokazalo da su trkači slušajući Beyonce uspjeli povećati svoju brzinu i za 33 sekunde smanjiti vrijeme koje im je potrebno kako bi pretrčali kilometar. Svi sudionici istraživanja su trčali 4.8 kilometara, na tu duljinu te Beyonce pojača za čak dvije minute i 45 sekundi. Ima smisla. Who runs the world? Girls!

Značajnije ubrzanje su uzrokovali izvođači kao što su Kanye West, Travis Scott, Cardi B, Rihanna, Harry Styles i Britney Spears – ali nas zanimaju i pjesme korištene za studiju. Sumnjamo da će te I’m Not A Girl (Not Yet a Woman) od Britney napucati do osobnog rekorda, ali neke up-tempo pjesme bi to već mogle.

Osobe koje su slušale Drakea su najviše usporile svoja vremena, za čak 6 posto. Na 4.8 kilometara to usporavanje iznosi minutu i 45 sekundi, a kada bismo te brojke primijenili na maraton – maraton Drakeove glazbe ti podmeće nogu i usporava te za čak 14 minuta i 42 sekunde.

Od glazbenika koji te usporavaju, na listi su još BTS, Doja Cat, Nicki Minaj i Katy Perry.

I tako – Kanye West je opet pobijedio Drakea. Kanye te ubrzava i motivira, Drake te usporava. Samo to nam je bitno.

Koliko ćeš vjerovati ovom istraživanju – na tebi je, ali ovo sve je kao molitva – ne može škoditi.

TAGOVIbeyonce drake glazba kanye west running trčanje trening zdrav život