Trening

svima im uzmi pare

Aside Banners

Pobjednik Ninja Ratnika okrio tajnu: kako držati rotirajuću šipku na festivalima i osvojiti novac

Piše , Objavljeno

Često izgleda predobro da bi bilo istinito. Trebaš visiti par minuta sa šipke i dobiješ pare? Svatko tko se imalo bavi sportom misli da će biti lagano, ali onda daš svoj sitni ulog, uhvatiš šipku i skužiš da se šipka rotira.

Sad već svi znamo te rotirajuće šipke i sumnjive likove koji se nalaze po festivalima i karnevalima, a obećavaju ti fin novac ako uspiješ izdržati određen period viseći bez padanja. Nije lak zahvat čak ni za fizički spremne ljude, ali moguće je uhvatiti šipku na određen način i povećati si šanse. Mješoviti grip (jedan dlan prema van, jedan dlan prema tebi) kakav se inače koristi pri deadliftanju većih težina je zabranjen jer se smatra varanjem, ali ovaj Ben Polson nam je otkrio što možemo iskoristiti kako bismo osvojili jackpot i bar malo pravde vratili u svemir za svu palu braću koja nisu znala kako izaći na kraj s rotirajućom šipkom.

Ben Polson je inače osvajač australskog Ninja Ratnika i poprilično fit lik kojem možemo vjerovati – barem za ovu “sitnicu”.

Polson ističe “hook grip” kao idealan za ovaj zadatak. Sve što trebaš je obgrliti šipku dlanom, palac s donje strane, dlan s gornje strane. Palac prvi pada na šipku, a onda s ostalim prstima poklopiš palac kako bi smanjio rotirajuće sile ove opake šipke.

Ako želite pogledati cijeli proces (ili ako vam naše objašnjenje nije baš najbolje), pogledajte video.

Ovo je još jedan dokaz kako dobri stari klasični “bar hang” ili “visi sa šipke” treba imati mjesto u svakom režimu treninga.

TAGOVIfestival šipka trening viralno