Trening

nema stajanja

Aside Banners

Bodybuilder otkrio što se dogodi tijelu kada prestanete vježbati na 100 dana

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Bliži se ljeto, a time i za mnoge prestanak treninga. Što zbog nesnosnih vrućina gdje je sam odlazak do dućana svojevrstan trening, što zbog odlaska na more gdje je najveći trening kupanje i pronalazak hlada. Ljeto je period u kojemu se najmanje trenira. Doduše, upravo se za taj period i najviše trenira zbog toga što svi želimo dobro izgledati na plaži. No, što se događa sa tijelom kada prestanemo trenirati na nešto više od tri mjeseca?

Popularni YouTuber MattDoesFitness odlučio je na sebi isprobati kako će mu izgledati tijelo nakon 100 dana bez treninga. Da budemo potpuno precizni, on nije prestao u potpunosti trenirati, već je zbog ozljede ahilove tetive bio spriječen izvoditi vježbe kao što su deadlift i čučanj.

Riječ je o fitness influenceru koji sigurno ne spada u kategoriju povremenih vježbača i rekreativaca jer na svojevrstan način živi od toga kako izgleda. Naravno zbog prirode svoje ozljede Matt uopće nije mogao raditi grupe mišića na nogama, ali to je svejedno nešto što prosječni vježbač najradije preskače.

Nakon što je posjetio doktora odlučio se u njegovom prisustvu, u kontroliranim uvjetima izvesti poneke vježbe. Za primjer, preporučeno opterećenje na deadliftu bilo je pola vlastite kilaže zbog perioda koji je prošao nakon posljednjeg treninga koji je uključivao takvu vrstu izvođenja pokreta.

Video u kojemu Matt objašnjava u detalje kako se pokrenuti nakon perioda netreniranja ili ozljede pogledajte ispod.

TAGOVIfitnes ozljeda trening youtube