Trening

nije šala!

Aside Banners

Gotovo nemoguća vježba za prsa postala viralni Internet izazov. Misliš da možeš?

Piše , Objavljeno

Izvor: Twitter Screenshot

Ovu vježbu nazivaju nemogućim chest pressom, a ako stvarno odlučiš skupiti hrabrosti i pokušati ju odraditi – skidamo ti kapu.

Trebaš klupu i trebaš kettlebell, što lakši – ako nas pitaš. Velike su šanse da ne posjeduješ klupu doma (ako ovo nije istina, sorkač) pa ćeš trebati još više hrabrosti da ovu tešku vježbu testiraš u svojoj lokalnoj teretani, okružen drugim ljudima.

Čak i neki fizički izrazito spremni likovi imaju problema s ovom vježbom ako je suditi po video zapisima dostupnim na društvenim mrežama.

Puno toga se događa u ovoj vježbi, lakat te drži na klupi, jedna noga je u zraku kao što to zna biti u jednonožnom hip bridgeu, a kettlebell guraš gore s neutralnim gripom (dlan je okrenut prema tijelu).

Sportske zvijezde tvrde da je ovo najteža vježba za core i stabilizaciju kuka, a razvija i tjelesnu snagu te kontrolu pokreta.

Prije nego se usudiš ovo napraviti, preporučamo da odradiš zagrijavanje za ovu vježbu – sve identično kao cijela vježba, samo bez kettlebella. Da se navikneš na poziciju i sve pokrete uključene u ovu vježbu.

TAGOVIkettlebell sport trening vježbe