Trening

mobilnost je kul

Aside Banners

Misliš da želiš velike mišiće, ali ne zaboravi mobilnost. Evo što je ovaj Youtuber postigao u 80 dana

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Od malih nogu nas uče kako je bitno biti jak. To su vrlo često i teme glavnih igrališnih natjecanja. Tko je jači, čiji tata je jači, čija mama je jača. Biti jak je stvar prestiža.

Odrastamo s tim stereotipima gdje je “najjači” dečko u razredu najčešće svojevrsni alfa štenčić. Vrlo brzo od ranoživotnih razgovora na igralištu o jačini skrbnika i drugih članova obitelji prelazimo na mainstream atraktivne nuspojave snage – mišiće.
Biti jak “znači imati velike mišiće”, a imati velike mišiće znači “da si zgodan”, a ako si zgodan, sviđat ćeš se djevojkama. Slagala se naša životna uvjerenja s tim ili ne – mi ne možemo protiv medijsko-društveno nametnutih estetskih ideala. To je jedan od glavnih razloga zašto maloljetni hahari odlaze u teretanu – idu po miške. Dobra stvar je što se bave tjelovježbom i nisu samo za računalom, što se klincima prigovara otkako smo sami bili klinci.

Prije nego li se snađu u čitavom svijetu sprava, počinju stvarati zgodno mišićavo tijelo koje potencijalno može manje nego kada je kročilo u teretanu po prvi puta.

A što s mobilnosti?

Ovo neće biti tema o istezanju nego mobilnosti. U mainstream fitness sferi je to tema koja je jako dugo bila nezapažena iz vrlo jednostavnih razloga – više će se diviti tvom pectoralisu nego ramenu koje može na sve strane.

Trend se svakako mijenja te i taj dio svijeta tjelovježbi postaje sve popularniji. Za velik dio otkrića moći drugačijem načinu pristupanja tijelu se možemo zahvaliti Idu Portalu. On je animal flow i mobilnost učinio cool.

Svakako, od nekud treba krenuti, a neki neće odmah od navedenog Izraelca. Drugi ljudi će pronaći drugačiji put do magičnog svijeta mobilnosti.

Možda nekome to bude ovaj članak u kojem ćemo prezentirati video jednog YouTubera koji je odlučio 80 dana trenirati mobilnost.

Geek Climber je YouTuber koji stvara sadržaj na temu slobodnog penjanja. Tijekom procesa poboljšanja fizičkih sposobnosti, susretao se s mnogim problemima koji su imali isti izvor – manjak mobilnosti u području ramenog obruča.

Kako to već ide, guglanjem, istraživanje i raspitivanjem je došao do mobilnosti odnosno konkretnije, online programa YouTubera Calisthenicmovement.

Geek Climber nas u svom šestominutnom videu proveo kroz svoj proces. Na početku prikazuje kroz pet osnovnih testova mobilnosti svoje mogućnosti. Ako ih tako uopće možemo nazvati.

Nakon samo nekoliko minuta našeg vremena, a puno njegovih sati, imamo priliku vidjeti ogroman napredak u samo 80 dana vježbanja.

.

Dotični YouTuber je sam izjavio kako i vježbe snage puno bolje izvodi, ali i da se puno brže oporavlja od napornih treninga. To je svakako ogromni dodatan plus uz povećanu mobilnost i fleksibilnost.

Bitno za naglasiti – treba uzeti u obzir čime se u životu bavite ili želite baviti. Ako vam je cilj imati ogromne miške, mobilnost će vam patiti, a ako ste netko tko vježba kako bi bezbolno mogao raditi svaki dan za radnim stolom onda su vježbe mobilnosti definitivno nešto što biste mogli malo više istražiti.

Mi smo također u tom procesu i nadamo se da će naš klinac jednog dana drugim klincima na igralištu govoriti kako je njegov tata najmobilniji na svijetu. I da to neće značiti da je jednog dana otišao po cigarete i nikad se nije vratio i sad luta negdje po svijetu.

TAGOVImobilnost