Trening

slušajmo ga!

Aside Banners

Poznati (i nabildani) neuroznanstvenik zna kako poboljšati trening uz manje vremena

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Andrew Huberman kao da je osoba koja je osvojila sve medijske kanale otkad se pojavila pandemija koronavirusa. Ovaj neuroznanstvenik i profesor na prestižnom sveučilištu Stanford je odlučio učiniti znanje dostupnijim pa je počeo snimati podcaste koji su ga proslavili. I njega i njegovu crnu košulju.

Ispod crne košulje je očito napucan, a i istetoviran — o čemu je pričao u par navrata, a to možda nikada ne biste pomislili. Govorio je kako tetovaže odvlače od poruke te kako je zbog njih vrlo lako izgubiti pažnju ljudi koji ga slušaju.

Još jedna stvar koja je problematična i uzrokuje pad koncentracije je izloženost mobitelima.

Huberman je podijelio tweet u kojem kratko i jasno govori kako možete povećati učinkovitost vlastitih treninga.

Predložio je da u autu prije treninga ne šaljete poruke, a mobiteli ne bi trebali biti dozvoljeni tijekom treninga ili trčanja osim ako su u airplane modeu. Jednu stvar bi trebali slušati od početka do kraja — bilo to album, podcast ili video s Youtubea.

Mobitel tijekom vježbanja smanjuje fokus, ali i intenzitet vježbanja. Neprestano provjeravanje mobitela vam može i poremetiti osjećaj za vrijeme pa dolazi i do krive procjene vremena vježbanja. Zaključak? Isključite notifikacije, airplane mode se preporuča također i maknite ga iz vidokruga.

TAGOVIandrew huberman podcast smartphone tehnologija teretana trening