Trening

LEGENDA!

Aside Banners

Srušio Guinnessov rekord s ozlijeđenom rukom! Evo koliko je sati odvalio u planku

Piše , Objavljeno

Izvor: YouTube screenshot

Daniel Scali iz Australije sružio je Guinnessov rekord u držanju planka s nevjerojatnim vremenom od 9 sati 30 minuta i 1 sekundu. Rekord je postavio u Adelaideu u Australiji prošlog mjeseca.

Ovim je oboren dosadašnji rekord od 8 sati 15 minuta i 15 sekundi, koji je u veljači 2020. godine postavio bivši marinac George Hood (SAD), koji je tada imao 62 godine.

Činjenica da je Daniel uspio poboljšati ovaj rekord za više od sat vremena doista je nevjerojatna – ali postaje još impresivnija kada saznate da Daniel ima CRPS koji uzrokuje konstantnu bol u njegovoj lijevoj ruci. “Kad sam imao 12 godina, pao sam s trampolina i slomio lijevu ruku, a kao rezultat toga živim sa stanjem koje se zove CRPS”, objasnio je.

“Moj mozak zapravo šalje krive poruke mojoj ruci. Tako da mi svaki napor lijeve ruke, bio to nježni dodir, bilo kakav pokreta, nanosi bol”, rekao je Daniel. Za vrijeme ovog napornog planka nosio je kompresijsku traku na lijevoj ruci kako bi pokušao ublažiti najgoru bol, no to i nije pretjerano pomoglo.

Kako se pripremao?

“Znao sam da moram pronaći pravog mentalnog trenera. To je pomoglo mom psihičkom stanju, da prođem kroz prepreke koje sam trebao proći. CRPS je imao veliki utjecaj na moj svakodnevni život. Morao sam naučiti mijenjati svoj život kako bih se nosio s boli te tako prevladati neke mentalne izazove. To nikako nije bilo lako” – otkrio je Daniel.

Za ovakav uspjeh trebao je promijeniti nekoliko stvari u teretani i cijeli fokus treninga bazirao mu se na jačanje cijelog tijela. Plank je ipak vježba u kojoj cijelo tijelo sudjeluje. Upravo je ta strast prema fitnessu navela Daniela da sruši ovaj iscrpljujući rekord – tu priliku je iskoristio za podizanje svijesti o trajnoj boli te je tako htio pomoći drugima da pronađu učinkovite načine koji će im omogućiti da žive punim plućima bez obzira na probleme koje nose.

“Da mi je netko prije pet godina rekao da ću uopće pokušati srušiti Guinnessov rekord za najduži plank na svijetu, ne bih vjerovao. Tada nisam imao samopouzdanja, niti sam imao hrabrosti, prihvatiti ono s čime sam se morao nositi.” – otkrio je Daniel za službenu stranicu Guinnessovih rekorda.

Izvor: Guinness World Records

TAGOVI2021 fitness Guinnessov rekord najduži plank na svijetu plank zanimljivosti