Fit & Zdravlje

POKUŠAJ I TI!

Aside Banners

Treniraj kao Superman ili Witcher: evo kako je Henry Cavill postigao božansku figuru

Piše , Objavljeno

Izvor: YouTube screenshot

Tijekom svoje karijere Henry Cavill je eksperimentirao i zalagao se za različite metode fitnesa.

Za scene u “The Witcheru” uzeo je dijelove iz natjecateljskog bodybuildinga, a općenito se zalaže i za funkcionalne treninge snage i korištenje manjih utega. Što se tiče načina održavanja, ovaj lik vjeruje da je ključ pronaći nešto u čemu uživate i raditi to dosljedno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

„Naravno, važno je i pronaći nešto što mrziš i činiti to stalno. Jer tada ćete postati dobri u toj stvari i prestat ćete to mrziti. Što se tiče stresa i manjka volje, kad su stvari teške i postaje sve teže i tjerate se da ustanete i odete u teretanu, učinite to s užitkom. Život je dovoljno težak. Teretana bi trebala biti naše mjesto napornog rada, ali feel good osjećaja.” – reka je Cavill za GQ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

 

Plan prehrane Henryja Cavilla

Tijekom svoje karijere Cavill je blisko surađivao s trenerom Daveom Rienzijem kako u fitness tako i u dijetalnoj rutini. U nedavnom intervjuu za GQ US, glumac je otkrio da je duboko znatiželjan i da je učio više o “svemu”; zašto se nešto konzumira, zašto se određeni protein favorizira nad drugim, zašto ga treba konzumirati i kada. Cijeli proces bio je nevjerojatna prilika za učenje za Cavilla.

Doručak

Iako Cavill priznaje da se njegova prehrana mijenja ovisno o izgledu koji nastoji postići. Ako ide na dobivanje mase, potrošit će više kalorija – trenutno je više zabrinut za održavanje i trenutno radi mnogo borilačkih koreografija za “The Witchera”. Obično kad se probudi, ima proteinski shake koji uključuje jednu i pol mjerice 100% proteina sirutke. Uz shake, ima omlet s malo šunke. Pogledajte kako legenda radi kruh!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Ručak

Cavill jede dva ili tri sata nakon treninga, a obično jede piletinu i bijelu rižu uz prilog curry umaka.

Večera

Četiri večere Cavill nastoji pojesti četiri komada govedine sa slatkim krumpirom. “Nekako volim pomfrit od batata jer nisam veliki ljubitelj slatkog krumpira. Imam osobu koja mi priprema obroke i dostavlja ih svaka tri dana – vrijeme za pripremu obroka bilo bi nemoguće prema mom rasporedu. Zato samo izređem taj slatki krumpir i stavim u pećnicu da se što bolje ispeče” – kaže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Shake it!

“Pijem proteinski shake prije spavanja”, otkrio je Cavill za GQ, koji se sastoji isključivo od proteinskog praha pomiješanog s vodom. “Zapravo ono što radite je da gubite mišićavost dok spavate. Tako vaše tijelo neće izgledati tako dobro. I gotovo odmah, kad sam se vratio na shake prije spavanja, rekao sam: “Da, tijelo već izgleda bolje”, objašnjava Cavill.

Jelo prije spavanja moglo bi zvučati čudno, s obzirom na to da je mnogima od nas rečeno da se klonimo hrane čak sat ili dva prije spavanja, ali Cavill se toga ne drži. “Proteini prije spavanja, za mene su pravi spas.” – otkriva Cavill.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Suplementi

Što se tiče dodataka prehrani, Cavill je veliki obožavatelj proteina sirutke. “Ne mogu putovati bez toga”, rekao je za GQ. Osim toga, voli i Shatter Elite prije treninga. “Ta je stvar stvarno dobra. Većinu vremena glupo radim, ustajem u cik zore ili prije zore, a zatim radim do kraja dana. Pogotovo kad ste jako, jako umorni, to vam daje jako dobar osjećaj da podignete guzicu i uđete u teretanu.” – rekao je Cavill.

Izvor: Men’s Health

TAGOVIHenry Cavill superman the witcher trening vježbanje witcher workout