Zdravlje

cap cap

Aside Banners

Jeste li zainteresirani za transplantaciju brade? Nije ni čudo kad su „vikinzi” posvuda

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Danas gdje god se okreneš, vidiš muškarce s velikim bradama. Podsjećaju na vikinge, drvosječe i još neke muškarce s jako velikim bradama. Ponekad poželiš i ti imati takvu bradu. A i sjetimo se onog memea gdje grizlijevski muževan muškarac obrije bradu, a njegova djevojka skuži da ispod sve te brade izgleda kao dijete pa ga šutne kroz prozor. Ili ga samo šutne, ne sjećamo se svega.

Nažalost, Turska je u posljednje vrijeme u vijestima zbog teških prirodnih nepogoda koje su pogodile zemlju, ali ta zemlja Azije i Europe je izrazito poznata po transplantaciji kose. Dok Hrvatska ima dentalni turizam pa se dio zagrebačkog Folnegovićevog naselja naziva Mala Italija, Turska ima folikularni turizam.

Wayne Rooney je operirao „kosu”, možda ne u Turskoj, ali je pomogao u promociji turskih snaga. Elon Musk također. Kad smo već kod transplantacije kose, što s bradama? Može li se tu nešto poduzeti? Nego!

Tehnologija i sustavi za transplantaciju kose su gotovo jednaki za transplantaciju brade.

Velik broj muškaraca ni ne pomišlja na transplantaciju brade. Ako nemaš bradu i ako ne možeš uzgojiti bradu, velike su šanse da nisi ni razmišljao o tom. Prihvatiš to nekako. Ali svi smo rođeni s kosom. Ako u procesu izgubiš kosu, velike su šanse da ju želiš vratiti. Autor sam ovog teksta i sam sam počeo ćelaviti već u kasnim dvadesetima.  U jednom trenutku se prelila čaša, odlučio sam obrijati glavu. Ako može Jason Statham, mogu i ja. Nije bila laka odluka, ali sam ju donio i ponosan sam na nju. mislim da je najveća bol svakom muškarcu koji nema puno kose jutarnje češljanje

Zbog Instagrama i Tiktoka osvješćujemo kako su transplantacije brade sve veći trend. Možda u Hrvatskoj još ne toliko, ali u svijetu postaje ozbiljan zahvat za koji su ljudi spremni otvoriti kesu. Na TikToku postoji liječnik Gary Linkov koji govori o plastičnim operacijama pa i ocjenjuje brade i transplantacije brada. Jaaako čudno.

@drgarynyc @ksi would 💙 to do your #beardhairtransplant ! #beardhair #hairtransplant #beardsoftiktok #ksi #beards ♬ HAD ME LIKE [CLEAN] – Lem Thyret

Ono što se može naučiti iz takvog sadržaja je alarmantno. Nisu svi muškarci spremni izdvojiti pozamašnu svotu novca, ali će se ipak odlučiti na zahvat u upitnim uvjetima. Situacija je slična kao i s plastičnim operacijama —  koliko para, toliko muzike.

Uspješne transplantacije brade izgledaju potpuno prirodno. Važno je prije same operacije porazgovarati s pacijentom i uskladiti očekivanja. Ponekad pacijenti žele nešto što ne odgovara njihovom obliku lica ili njihovoj koži i tu na red stupaju liječnici koji znaju što rade. Oni koji ne znaju što rade će proces samo odraditi. Ne želite da netko to samo „odradi”. Pogotovo kada se uzme u obzir kako se potpuni rezultati transplantacije brade ističu tek godinu dana nakon procesa, a i sama briga za usađene folikule dlake je naporna i bolna. Pacijenti su otečeni i do deset dana nakon procesa, a moraju izbjegavati bilo kakav oblik znojenja nakon operacije, barem mjesec dana moraju zaboraviti na bazene i previše sunca. Ako nemate vrhunskog profesionalca koji zna što radi, mogući su ožiljci. Teško je uopće zamisliti zašto bi se itko odlučio na transplantaciju brade nakon ovoliko navedenih potencijalnih problema,  Brojni muškarci vjeruju kako će im punija brada osigurati veći osjećaj vrijednosti.

Ante Tomić se pitao što je muškarac bez brkova, ali u ovom desetljeću fotocentričnih društvenih mreža bismo mogli prepraviti u „Što je muškarac bez brade”. Osjećaj vrijednosti se može potražiti i na drukčiji način: s osobnim postignućima, kvalitetnim društvenim životom, hobijima koji ispunjavaju ili samo radom na sebi i uviđanjem kako smo dovoljno dobri onakvi kakvi jesmo.

 

TAGOVIbrada estetski zahvati kirurgija nesigurnost plastična kirurgija transplantacija brade