Zdravlje

Aside Banners

Hakirali smo Ikeu i riješili bol u donjem dijelu leđa… kao LeBron James, ali za manje novca

Piše , Objavljeno

Izvor: Ikea / McKenzieMethod

Radiš posao na kojem sjediš većinu dana? Nakon posla si još malo sjedneš da odmoriš? Uz Netflix, pretpostavljamo. Nije to ništa loše, kužimo se.

Mene je priroda pak upozorila da smo premladi da bismo bili tako stari da nas u donjem dijelu leđa siječe poput Shreddera iz Ninja Kornjača.

Nije zabavno biti nepokretan nekoliko dana i strahovati od svake promjene položaja kad poželiš ustati po još čipsa. Tek nakon takve situacije sam odlučio promijeniti stvari. Vježbe mobilizacije i stabilizacije, foam rolleri, teniske loptice, utezi – sve to je ušlo u moju svakodnevnicu.

Ali jedna stvar me oduševila i olakšala mi život. Dok sjedimo, leđa su nam nevjerojatno napeta. Pogotovo ako ne uzimamo pauze redovito i ne istežemo se. Donji dio leđa treba potporu kako bi se mogao opustiti. Zato ergonomske stolice imaju visoku cijenu.

Naravno, Ikea je doskočila tom problemu i prodaje lumbalni jastučić koji možeš postaviti na bilo koju stolicu s naslonom. Ime mu je BORTBERG i cijena mu je 69.90. Pronađi ga OVDJE.

Proizvod nije savršen, materijali bi mogli biti nešto bolji, često klizi po naslonu. Ali onda je uskočilo moje pamćenje u igru – sjetio sam se kako sam ovog ljeta vidio kako LeBron James hoda svijetom s jastučićem na leđima. To je čovjek koji se i u 36. godini života opire zakonima starenja. Ponajprije jer ulaže preko milijun dolara godišnje u svoje tijelo, ali i zato što je genetičko čudo prirode. Njegovo tijelo se također nije moglo oduprijeti problemima s leđima pa je tako za svaku situaciju u kojoj mora sjesti, odlučio imati potporu lumbalnom dijelu kralježnice.

U tih milijun dolara koje LeBron potroši na svoje tijelo sigurno ulaze i ovi jastuci od tridesetak dolara. Evo ga i u dresu Christiana Pulisica, američkog nogometaša koji igra za Chelsea, dres je pritisnut lumbalnim jastukom.

Ako može LeBron, možemo i mi – ali možda ne baš za tridesetak dolara.

“IKEA hack” je svaka prenamjena Ikeinih proizvoda i mijenjanje njihovih svojstava. Ako guglaš taj pojam, dobit ćeš puno ideja za svoj dom. Ja sam isto odlučio hakirati Ikeu. Minijaturno, ali svejedno…

I tako sam ja došao na ideju odlijepiti čičak sa Ikeinog jastuka, odvojiti ga sa stolice te ga zalijepiti na donji dio svojih leđa kao LeBron James.

Prijateljica je naletila na kavu do ureda, pitala me uz smijeh što mi je to što furam svijetom na leđima. Razjasnio sam joj situaciju i automatski se opravdao da to i LeBron James nosi.

“A što on radi, a što ti radiš?”

.

Nasmijali smo se, ali ako može LeBron, stvarno mogu i ja. Jastučić mi je postao pratnja na putovanjima (kojih nema puno, ali kad ih ima, znala su nekoć biti bolnija), ali i na običnom gledanju filma na kauču doma. Leđa su mi zahvalna. Htio sam ubaciti i neke fotke, ali besplatne fotke stražnjice ne dajem nikom (možda otvorim OnlyFans) – a ako se vidi samo jastuk, crni je kvadrat nategnut preko mojih kršnih leđa. Morat ćete zamisliti kako to izgleda. Kao verzija Lebrona Jamesa za sirotinju.

Nije revolucija, nema magneta, nećete dobiti dodatni set noževa, ali jednostavan je proizvod koji barem malo olakšava život. A svi znamo koliko nam lately treba nešto lakši život. Makar i malo.

TAGOVIbolovi u leđima IKEA ikea hack lebron james lumbalni jastuk