Zdravlje

VRIJEDI POKUŠATI!

Aside Banners

Kosa kao lavlja griva: 5 stvari koje pomažu tvojoj kosi da brže raste

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Muku mučiš s pravljenjem frizure? Svaki dan novi je izazov, tvoja kosa je jednostavno neposlušna i kad fali pramen nije lako prekriti taj nedostat koji te baš toliko živcira.

Trikovi koji ti mogu pomoći da tvoja kosa bolje izgleda, i uz to da još naraste koji centimetar, su vrlo jednostavni i ne zahtijevaju pretjeranu žrtvu.

1. Redovito šišanje
Svaka tri tjedna ili manje, posjetite svog frizera i skratite vašu grivu. Kosa će brže rasti i bit će zdravija ako se održava, a šišanje je tek početak!

2. Vitamini za kosu
Vjerujemo da jedete raznovrsnu hranu i da se trudite pokriti sve vitamine i minerale koji su potrebni za normalno tjelesno funkcioniranje. No, nikako ne bi bilo loše koristiti i različite vitamine koji potiču rast kose, a teško ih je nadoknaditi uravnoteženom prehranom. Ti famozni vitamini su: biotin, folna kiselina, vitamini D, A, C i E.

3. Operite kosu hladnom vodom
Pranje kose hladnom vodom na kraju tuširanja može dati dodatni poticaj rastu kose. Hladna voda glatko sprječava oštećenja, iako hladni tuševi definitivno zahtijevaju više napora. Sretno!

4. Pazite na šampone
Postoji mali milijun različitih šampona, pažljivo birajte i bacite oko na sastojke. Naravno, bilo bi bolje da sadrži što više prirodnih sastojaka, iako znamo da je danas „kemiju“ teško izbjeći – ali vrijedi pokušati!

Izvor: Mensxp

TAGOVIbujna kosa kosa opadanje kose rast kose šamponi šišanje