Zdravlje

ostaci koštaju

Aside Banners

Ne diraj tuđe ostatke hrane! Jedan student je skoro izgubio život zbog toga

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Svi koji su dijelili sobu s cimerima znaju da je hrana koja je, ostavljena i nedovršena, tu da se dijeli sa drugima. To je isto pomislio i jedan mladi student iz Ujedinjenog Kraljevstva, sve dok mu rezanci koje je cimer ostavi nisu zadali ozbiljne probleme.

Slučaj je spomenut u New England Journal of Medicine 2021. godine, a sada je ponovno isplivao u javnosti zahvaljujući Youtube videu koji objašnjava slučaj. Možemo učiti na tuđim greškama — nemojte jesti ni tuđe ni vlastite ostatke hrane ako niste sigurni u njihovu ispravnost.

Times Now News piše kako je britanski student tragično podvrgnut operaciji amputacije prstiju na šakama i obje potkoljenice nakon što je pojeo cimerove ostatke rezanaca s piletinom koji su nekoliko dana stajali u hladnjaku.

Prema objavljenim izvješćima, student je dobio jako visoku temperaturu, puls od 166 otkucaja u minuti, što se u nekim sportskim kategorijama smatra kao puls visokog opterećenja.

Liječnici su rekli da su teški simptomi od kojih je student patio izgleda uzrokovani agresivnom bakterijskom infekcijom. Otkazali su mu bubrezi, a krv mu se počela zgrušavati.

Prema izvješću, nakon što su primili rezultate krvnih pretraga iz bolnice, liječnici su otkrili da u njegovoj krvi postoji bakterija pod nazivom Neisseria meningitidis. Zbog poteškoća koje je ta bolest izazvala studentu su amputirani svi prsti na rukama te obje noge do potkoljenice.

Dramatizirani slučaj možete pogledati u ovom videu na Youtubeu:

Nakon ove priče ćemo svi vjerojatno dvaput razmisliti prije nego pojedemo tuđe ostatke.

TAGOVIcimer luda priča studet studiji velika britanija