Zdravlje

tako jednostavno?

Aside Banners

Stručnjak nutricionist nam otkrio očit razlog zašto ne volimo ponedjeljke

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Koliko god se veselili petku, toliko jednako se užasavamo ponedjeljka. Jutarnji alarm u ponedjeljak nas boli više nego ijedan drugi, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da moramo ustati.

Možda kriviš manjak motivacije, možda svijet koji gori dok svi glumimo da smo okej, možda ćeš okriviti hrpu hrane i alkohola preko vikenda, ali dio odgovora leži u vremenu koje ste proveli u krevetu.

Max Lugavere, američki stručnjak nutricionist je na svom Instagramu podijelio vrlo važnu činjenicu koju neprestano zaboravljamo. Moramo biti konzistentni s našim snom. Što to znači? Ako je vikend, to ne znači da automatski moramo izabrati da ćemo ostati budni nekoliko sati duže jer eto – u nedjelju možemo spavati duže.

Osjećamo jet lag! Savršen opis osjećaja koji često imamo ponedjeljkom.

Neadekvatan san itekako može utjecati na tvoju radnu sposobnost. Ponedjeljak je vrijeme kad zabavu moramo ostaviti po strani i par dana opet moramo biti produktivni, ali nitko te ne spriječava da ubaciš stvari koje voliš kroz dan i tjedan. Samo neka jedna od tih stvari koje voliš bude i spavanje. Volimo spavati, zašto je onda toliko teško otići u krevet?

Računala, Netflix, smartphone uređaji, sve nas to razbuđuje. Dnevno trebamo sedam do osam sati sna kako bi svi naši sustavi kvalitetno funkcionirali, obećaj si eksperiment u kojem ćeš lijegati u isto vrijeme i ustajati u isto vrijeme barem dva tjedna, bez obzira na dan u tjednu. Sigurni smo da će ti se život itekako promijeniti.

TAGOVIponedjeljak posao san zdravlje