Zdravlje

KAKO SE VAMA ČINI OVO?

Aside Banners

Ova činjenica o konoplji natjerat će vas na razmišljanje, ili ipak ne?!

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Česta upotreba kanabisa među mladima povezana je s povećanim rizikom – iako niskim – od srčanog udara, otkrili su istraživači, dodajući da je potrebno više podataka za potvrdu rezultata.

Autori studije otkrili su da je kod nedavnih korisnika kanabisa veća vjerojatnost da su imali povijest srčanog udara, na 1,3% (61 od 4.610 korisnika kanabisa), u usporedbi s osobama koje nisu konzumirale kanabis, na 0,8% (240 od 28.563 nekorisnici). Sudionici koji su izvijestili da su koristili kanabis više od četiri puta mjesečno već su imali povijest srčanog udara.

“Povećana upotreba kanabisa, u rizičnoj populaciji, mogla bi imati negativne posljedice na kardiovaskularno zdravlje”, napisali su autori studije.

Ček, što?!

Sudionici istraživanja upitani su koliko su dana konzumirali kanabis u prethodnom mjesecu te jesu li ih liječnik ili medicinska sestra ikada obavijestili o opasnostima srčanog udara. Studija je pokazala da je veća vjerojatnost da su muškarci, neoženjeni ispitanici, korisnici cigareta i e-cigareta te teški alkoholičari prijavili nedavnu upotrebu kanabisa.

Istraživači napominju da je potrebno više istraživanja kako bi se definirao mehanizam između česte uporabe kanabisa i rizika od srčanog udara.

Studija je imala svoja ograničenja, uključujući nemogućnost da ustanove koji su sudionici počeli koristiti konoplju prije srčanog udara, a koji nakon srčanog udara. Kako se vama to čini? Je li malo nategnuto to sve?

Izvor: Fox News

TAGOVIdroge infarkt istraživanje kanabis konoplja srčani udar