Zdravlje

moraš ovo znati

Aside Banners

Pranje anusa sapunom – da ili ne? Postoje razlozi na koje ne trebaš zažmiriti

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock / Canva

Jedan u seriji članaka “za ovo smo se školovali”. Bez obzira na temu koja mami izrugivanje, ovo su zapravo ozbiljne stvari kojima se treba razgovarati.

Puno toga može utjecati na tvoje rektalno zdravlje. Od prehrane, količine meditacija na WC školjci pa čak i seksualne aktivnosti. Čak i metoda brisanja nakon broja 2 može utjecati na fizičke senzacije i zdravlje s druge strane tebe. Često zaboravimo da je važan i način na koji se peremo. Sapuni ti nisu prijatelji, pogotovo oni s mirisima.

Većina ljudi ne shvaća da na potpuno krivi način održavaju svoje anuse.

Što jednostavnije, to bolje. Jednom dnevno bi trebalo oprati to zaštićeno područje, a preporuke stručnjaka glase – topla voda spašava.

Ako se ne planiraš tuširati, možeš se obrisati navlaženom tkaninom ili čak maramicom. Bez kemikalija i parfema, one mogu uzrokovati iritacije, a možeš pretpostaviti da to nije zabavno.

Sapuni isušuju, uzrokuju iritacije, a iritirana koža je sklona mikro-pucanju. Na taj način ste otvoreni infekcijama. Ako baš želiš koristiti sapun, neka bude blag sapun i koristi ga jednom do dvaput tjedno.

Rješenje je vrlo jednostavno iako ga neki smatraju luksuzom, a često je i butt of all jokes. Trebaš bide. Bide je zakon. Nemoj ga podcijeniti. Danas možeš čak i kupiti nastavke koji pretvaraju tvoju wc-školjku u bide. Kakvo vrijeme za biti živ.

Život je kratak, čuvaj dupe.

TAGOVIanus higijena kupaonica šampon zdravlje