Zdravlje

BISTE LI ISPROBALI?

Aside Banners

Wim Hof i njegova ekstremna metoda “kupanja u ledu” zaludjela je svijet, evo i zašto!

Piše , Objavljeno

Izvor: YouTube screenshot

Metoda koja je postala popularna u svijetu i koju isprobavaju doslovno svi, od vrhunskih sportaša do prosječnih entuzijasta zdravog načina života, utemeljio je Wim Hof. On je nizozemski ekstrem koji je pomaknuo granice čovjeka i svoje je znanje podijelio sa svijetom, a sve kako bi pomogao ljudima u borbi sa svakodnevnim stresom.

Wim Hof iza sebe ima čak 26 svjetskih rekorda za različite podvige, uključujući Guinnessov rekord u najdužoj hladnoj kupelji (1 sat, 52 minute i 42 sekunde), što mu omogućuje da ga s pravom nazivaju “Ledeni čovjek” (Ice Man).

Ova wim hof metoda sačinjena je od tri elementa: disanja, hladne kupelji i predanosti. Ovako je to čovjek-fenomen objasnio na svojoj službenoj stranici.

1. Disanje
Prvi stup wim hof metode je disanje. Uvijek dišemo, ali uglavnom nismo svjesni njegovog ogromnog potencijala. Povišene razine kisika su prednosti, a specijalizirana tehnika disanja prema wim hof metodi otkriva ih sve: više energije, smanjene razine stresa i pojačan imunološki odgovor koji se nosi s patogenima.

2. Hladna kupelj
Hladnoća je vaš topli prijatelj i jedan od tri stupa wim hof metode. Ako se pravilno izlažemo hladnoći, dobit ćemo niz zdravstvenih benefita. To uključuje: gubitak masti, smanjenje upale koja ojačava imunološki sustav, uravnoteženu razinu hormona, poboljšanu kvalitetu sna i proizvodnju endorfina – enzim koji podiže vaše raspoloženje.

3. Predanost
Treći stup wim hof metode temelj je druga dva, izloženost hladnoći i svjesno disanje zahtijevaju strpljenje i predanost kako bi bili potpuno ovladani. Naoružani fokusom i odlučnošću morate biti spremni istražiti sebe i na kraju ovladati vlastitim tijelom i umom.

Pogledajte video i šokirajte se!

TAGOVIalternativna medicina antistres mentalno zdravlje psihičko zdravlje wim hof wim hof metoda