Sex

samo pametno

Aside Banners

Momci, pitate li se jeste li dovoljno čvrsti tamo dolje? Ovaj brzi test će vam sve otkriti

Piše , Objavljeno

Imenujmo odmah neprijatelja da ne bi bilo da vas navlačimo (loš izbor riječi za članak o penisima?) – erektilna disfunkcija!

Da, pričamo o čvrstoći erekcije. To je stvar muškog ponosa, o tome se baš ne priča puno. Vjerujemo kako će prije naše partnerice razgovarati o tome, nego mi, a trebali bismo.

Naš ego to ne bi trebao doživjeti kao poraz (dosta teško) nego potencijalno alarm da nešto nije u redu s nama na fizički i/ili psihički način.

Sve su učestalija popularna istraživanja koji se bave ovom i bliskom tematikom. Dobro je da je tako jer je potrebno usmjeriti pažnju društva na ovakve probleme. Tek onda ih se može riješiti.

Potrebno je pričati o problemima vezanim za naše spolne organe. Ili u našem slučaju – pisati.

Predstavljamo vam jedan jednostavan način kako se samostalno testirati kako bi znali kako reagirati. Da, test je brz, ali ga treba provoditi kroz mjesec dana.

Muškarci u dvadesetima ne bi trebali imati problema te se vi možda smješkate, ali dečki, vidjet ćemo vas za 10 do 20 godina.

Dakle, imamo četiri različita stupnja erekcije koja su iznimno vizualno opisana. Na vama je da pratite vaše erekcije tijekom mjesec dana i ako ih imate slabijih od četvrtog stupnja koji je ujedno najčvršći (a da taj dan prije niste imali ejakulaciju) – vrijeme je da djelujete.

Prvi stupanj – penis je povećan, ali nije čvrst. Poput spužve je.
Drugi stupanj – penis je čvršći, ali nedovoljno za penetraciju. Oguljena banana.
Treći stupanj – penis je čvrst za penetraciju, ali nije potpuno čvrst. Ovo možete usporediti s neoguljenom bananom.
Četvrti stupanj – penis je čvrst i ukrućen. Krastavac.

Kao što smo već rekli, ako ste tijekom pojedinih seksualnih odnosa u proteklih mjesec dana imali slabiju erekciju od četvorke, trebate nešto poduzeti. Mi preporučujemo javiti se urologu, iako u ovim vremenima nije loše potražiti nekoga i za razgovor jer ne mora značiti da je problem u vašem spolovilu.

Primi se dolje s razlogom!

TAGOVIerektivna disfunkcija penis seksualno zdravlje zdravlje