Sex

karton, a ne kurton

Aside Banners

Moraju li stvarno Olimpijski sportaši spavati na kartonskim anti-seks krevetima?

Piše , Objavljeno

Izvor: Twitter Screenshot

Već nekoliko puta kroz proteklih godinu dana smo nabasali na vijesti da će olimpijski sportaši morati spavati na kartonskim krevetima – što je uistinu neobično jer bismo očekivali da će najbolji od najboljih dobiti malo bolji tretman. Bijele kutije od recikliranog kartona su pretvorene u krevete, što govori i o još jednoj u nizu olimpijskih poruka na koje bismo svi trebali obratiti pažnju. Ta poruka je, barem u slučaju ovih kutija/kreveta “održivost”.

Olimpijski sportaši imaju određenu reputaciju, a možemo reći da je to i s razlogom. Realno, kad zatvoriš najjače, najbrže i najljepše sportaše na jedno mjesto, naravno da možeš očekivati da će biti akcije. I to ne samo na terenima. Ove igre se održavaju usred globalne pandemije pa se počelo govoriti kako su i ove kutije dio plana kako sportaši ne bi općili jedni s drugima.

Ali realno – kome za to treba krevet?

Trkač na duge staze Paul Chelimo se našalio prošlog tjedna kako su kreveti dizajnirani isključivo da spriječe seks među Olimpijcima.

Ubrzo su svi prenijeli ovaj tweet kao dokaz da kreveti služe kao mjera opreza za zaustavljanje seksualnih aktivnosti.

Irski gimnastičar Rhys McClenaghan je pokazao kako krevez može izdržati ozbiljno skakanje, a ako može izdržati to – onda znaš i što još može izdržati. Čak se i službeni Twitter account Olimpijskih igara zahvalio McClenaghanu na rušenju ovog mita.

I dalje – preporuke sportašima su “držite fizičke kontakte na minimalnoj razini”. Ali gospodo, znate li što bi djeca vrhunskih Olimpijaca mogla značiti za svjetske rekorde? Čudesa.

TAGOVIolimpijske igre sport